Search
Generic filters
Exact matches only

Cum prevenim uscarea pielii iarna

Sezonul rece poate să fie o adevărată provocare pentru unele tipuri de piele. Pielea uscată, iritată și cu mâncărimi nu este în niciun caz ce ne dorim, fie că e iarnă sau vară. Astfel, trebuie să găsim un remediu eficient și rapid pentru această situație. Părerile sunt împărțite, dar tratarea tenului uscat nu ține doar de tipul de cremă aplicat, ci și de modul în care curățați pielea, aerul din jur și chiar hainele ce le purtați să vă protejați de factorii externi.

Iată câteva sfaturi utile pentru a face față cu succes acestei perioade:

  1. Apă caldă, dar nu fierbinte

Un duș fierbinte sau o baie cu aburi sună bine când venim din gerul de afară, dar pielea noastră nu este de aceeași părere. Apa fierbinte nu e cel mai bun prieten al pielii, declară dermatologii. Dușurile fierbinți distrug bariera naturală ce ne protejează pielea, aceasta fiind alcătuită din uleiuri ce mențin pielea catifelată, netedă și hidratată. Deci, ce trebuie să faceți e să reduceți temperatura apei, treptat măcar, și să nu zăboviți prea mult la duș sau în aerul cald din baie. Dermatologii recomandă dușuri scurte cu apă călduță, sau băi, dar să nu dureze mai mult de 10 minute de preferat. După, ideal e să aplicați un ulei hidratant pe pielea umedă sau să tamponați ușor pielea cu un prosop și să aplicați o cremă hidratantă.

  1. Curățare ușoară

Alegeți tot timpul loțiuni de curățare cât mai delicate, care să nu conțină săpun sau alcool. Alcoolul deshidratează pielea rezultând o piele uscată și iritată.

De asemenea, este recomandat să folosiți produse fără parfum, sau care nu sunt atât de bogate în parfumuri, deoarece acestea sunt puternic iritante. În ceea ce privește exfolierea pielii să nu insistați prea mult, deoarece se pot produce leziuni ale pielii. Luați în considerare gelurile de curățare cu uleiuri esențiale, sau de tip cremă sub duș. Acestea lasă pielea mai catifelată.

  1. Aveți grijă la epilat

Dacă folosiți aparate de ras trebuie să aveți grijă să le utilizați corespunzător astfel încât să protejați pe cât posibil pielea.

De fiecare dată când radeți părul nedorit îndepărtați și uleiurile naturale ale pielii, ce acționează ca o baieră de protecție. Cel mai oportun moment pentru a face acest lucru este la duș, când firele de păr sunt mai moi . Nu uitați să folosiți tot timpul o cremă sau un gel de ras și încercați pe cât posibil să nu refolosiți lama de ras. După, hidratați pielea cu ulei de corp care să nu conțină parfum, alcool sau alte ingrediente posibil iritante.

  1. Folosiți cremă de protecție solară

Chiar dacă este iarnă și poate nu simțiți razele soarelui atât de puternic, acesta este principala cauză de îmbătrânire a pielii, piele uscată, cu riduri și cute. Trebuie să preveniți acest lucru prin utilizarea zilnică, sau cel puțin când vă expuneți razelor solare, a unei creme cu factor de protecție SPF 30, pe tot parcursul anului! Nu uitați și de buze! Folosiți un balsam cu o protecție SPF 15, cel puțin, sau aplicați din crema de față. Astfel preveniți buzele uscate și crăpate pe tot parcursul iernii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *