Search
Generic filters
Exact matches only

Îmbunătățește-ți percepția despre propriul corp!

„Ești prea grasă!”, „Ești doar piele și os!”, „Nu arăți deloc bine”. Astea nu sunt vorbe spuse de un partener abuziv verbal, ci sunt spuse de femei, despre propriul lor corp. 97 % dintre femei recunosc că au cel puțin un moment de criticism către propriul corp pe zi. Partea șocantă e că de cele mai multe ori este vorba doar despre percepția fiecăreia dintre ele asupra propriului corp.

Sezonul bikinilor este aproape și tot ce îți vine în cap este că nu arăți suficient de bine ca să îți faci vacanța la mare anul acesta, sau că nu poți purta acele haine vaporoase care îți plac atât de mult. Dacă îți sună cunoscut, citește în continuare ca să afli cum să îți îmbunătățești percepția despre propriul corp.

Amintește-ți ce îți place la tine

Stima de sine și imaginea corporală merg mână în mână. Dacă îți scade încrederea în tine datorită percepției negative asupra corpului tău, adu-ți aminte de lucrurile pozitive pe care le ai. De exemplu, când îți vine în minte un gând precum „ce coapse mari am”, contraatacă-l punând pe hârtie un lucru care îți place la corpul tău. Vei vedea cum, în timp, se mărește lista, iar tu vei scăpa de percepția negativistă asupra ta.

Fă mișcare

Fă sport nu pentru a slăbi, ci pentru a-ți întări fizicul și psihicul. Mișcarea provoacă eliberarea endorfinelor (hormonul fericirii) și te va ajuta să gândești mai pozitiv. Studiile arată că femeile care practică sport în mod regulat au mai puține momente de neîncredere și negativitate. Simplul fapt că te gândești „a fost o provocare să fac asta, dar am făcut-o!” îți poate crește încrederea în tine. Defapt, multe femei spun că se simt mai bine după puțină mișcare, chiar dacă nu există nicio schimbare vizibilă în corpul lor.

Nu te compara cu alții

Fiecare om este diferit. Unii au metabolismul încet, alții mai rapid, așa că nu este deloc productiv să te compari cu alte femei. În plus, de cele mai multe ori, femeia aceea pe care tu o consideri perfectă și cu care te compari are aceleași gânduri ca și tine despre propriul corp.

În final, învață să accepți complimentele! Atunci când primești un compliment nu îl mai minimaliza spunând lucruri negative. Gândește pozitiv și încearcă să nu mai lași „fata rea” din interiorul tău să te intimideze.

Citește și Exerciții de încredere pe care să le faci dimineața

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *