Search
Generic filters
Exact matches only

Metode naturale de demachiere

Machiajul este aliatul nostru de zi cu zi. El ne ajută să ne accentuăm trăsăturile și să ne mascăm defectele. Totodată, este o metodă de promovare a imaginii personale, îmbunătățindu-ne aspectul.

Dacă aplicarea machiajului este o etapă importantă, demachierea este o altă etapă foarte importantă și ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnică. Machiajul poate să devină dăunător, dacă nu este îndepărtat în mod corespunzător. Lăsarea machiajului de pe față, blochează porii, cauzând acnee, dar și îmbătrânirea prematură a tenului.

Dacă nu dețineți sau nu doriți să utilizați produse sintetice de demachiere, noi vă propunem câteva produse și metode naturale de îndepărtare a machiajului.

1. Castravetele

Datorită proprietăților hidratante pe care le deține castravetele, tenul tău nu va fi niciodată uscat sau lipsit de strălucire. Castravetele este și un bun exfoliant, astfel, nu mai aveți nevoie de alte produse pentru exfolierea tenului. Pentru demachierea tenului puteți utiliza suc de castravete sau puteți realizați cu ajutorul bleneder-ului o pastă pe care să o aplicați pe ten.

2. Uleiul de măsline

Este un produs sănătos și pentru organismul nostru, dar și pentru piele. Eficiența sa în îndepărtarea machiajului este cunoscută datorită proprietăților naturale, fiind mai puțin abraziv pentru piele și oferind o hidratare tenului.

3. Laptele de migdale

Laptele de migdale este obținut din migdale și spre deosebire de alte tipuri de lapte, acesta nu conține lactoză. Pentru a obține laptele de migdale, aveți nevoie de un blender și câteva migdale. Acestea se amestecă până compoziția are o textură cremoasă. Pentru îndepărtarea machiajului, aplicați puțin din compoziția obținută pe un disc de demachiere și aplicați-l pe față prin mișcări circulare. Apoi, clătiți cu apă. Laptele de migdale rămas poate fi păstrat în frigider, timp de o săptămână.

4. Laptele de soia și banane

Bananele și laptele de soia sunt unele dintre cele mai bune combinații pentru îndepărtarea machiajului. Bananele și laptele de soia conțin enzime care dizolvă machiajul și curăță impuritățile de pe față. Pentru demachiere, se face o pastă dintr-o banană și puțin lapte de soia. Se aplică pe față, se lasă câteva minute, apoi se clătește.

Ați utilizat vreodată astfel de produse obținute în casă?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *