logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Prietenia cu un bărbat poate avea un efect pozitiv asupra relației tale

Mă tot gândeam zilele trecute la faptul că nu poate exista prietenie adevărată între un bărbat și o femeie (făcând o comparație cu prietenia dintre două femei sau doi bărbați) sau  că cel puțin există până într-un punct. Punctul acela reprezentând de cele mai multe ori sentimente de iubire din partea unuia dintre cei doi.

Până aici, nimic neadevărat. Uitându-mă la lucrurile ce mi s-au întâmplat până acum pot spune cu mâna pe inimă ca nu există o astfel de prietenie 100% veridică.

Un alt lucru, ce l-am descoperit ulterior ca fiind adevărat este faptul că atunci când ești într-o relație și ai destul de mulți prieteni bărbați, există șanse destul de mari ca partenerul tău să îți acorde mai multă atenție și să te găsească mult mai atrăgătoare ca de obicei. Recunosc, lucrul acesta nu l-am descoperit eu ci Michael Pham, în urma studiul pe care l-a întreprins în cadrul Oackland University. Însă dacă analizați ceea ce el a scos la iveală, veți vedea că și voi ați fost puse în aceeași situație fără a realiza.

Așadar, Pham ne spune că bărbații sunt mai atrași de iubitele lor dacă suspectează , chiar și în mod inconștient că acestea ar putea să îi înșele. Studiul a fost făcut pe aproximativ 400 de bărbați ce se aflau în acel moment într-o relație, întrebându-i cât de atractivă li se pare partenera lor și câți prieteni bărbați are aceasta.

Rezultatul: bărbații care se află într-o relație cu o femeie înconjurată de bărbați, o văd mai atractivă decât cei care care sunt implicați într-o relație cu o tipă care are mai multe prietene.

Explicația simplă dată de  dr. Pham (chiar și pe înțelesul bărbaților) : „Bărbaţii sunt mai atraşi de partenerele lor dacă estimează o probabilitate mai mare de infidelitate. Asta nu înseamnă că vor ca femeia să îi înşele, însă ei vor (în mod conştient sau nu) să facă sex cu ea mai des, pentru a intra în competiţie cu restul.”

Acum că ne-am dat seama cum funcționează creierul uman, nu vă recomandăm să faceți acest lucru intenționat ( să vă înconjurați de prieteni bărbați), însă puteți să priviți puțin în relația voastră actuală pentru a vedea dacă ceea ce spune dr. Pham este adevărat.

Vezi și Lecții de dragostea învățate din filme și seriale

Sursa 1

Sursa 2

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *