Search
Generic filters
Exact matches only

Accesorii auto utile: protecție ușă și închidere centralizată

În calitate de șofer tu știi cel mai bine ce anume ți se potrivește în mașină și care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută la volan. În această serie de articole prezentăm câteva accesorii auto utile, care îți pot fi de folos într-un fel sau altul.

În articolele anterioare am vorbit despre alarmele auto, despre tăvița pentru portbagaj, despre sistemele de navigație și despre senzorii de parcare.

Astăzi continuăm cu apărătorile pentru ușă și cu închiderea centralizată.

1. Protecție ușă

portiera-usa-auto-masin
Sursa: Panom Pensawang

Protecția portierelor se poate face cu ajutorul apărătorilor de uși. Acestea se montează pe marginea ușii, precum în imaginea de mai sus, și previn zgârierea unei mașini din apropiere în momentul în care deschizi portiera.

Sigur, te poți întreba la ce îți sunt ție de folos, dacă împiedică zgârierea altor mașini. Ei bine, în primul rând, tu nu vei fi nevoit să plătești pentru eventualele daune pe care le provoci, și în al doilea rând, cu cât mai mulți șoferi apelează la ele, cu atât scad șansele ca tu să fii victimă la un moment dat.

Mai mult decât atât, poți apela și la apărători orizontale, lungi, care se montează de-a lungul caroseriei tale și care te protejează pe tine de loviturile externe.

Apărătorile sunt de cauciuc și vin în mai multe culori, depinzând de preferințele tale. Prețul celor mici, pentru ușă, variază între 5 și 20 de lei, ceea ce nu reprezintă deloc o investiție enormă din partea ta.

2. Închidere centralizată

cheie-auto_43132638
Sursa: Ronfromyork

Bineînțeles că majoritatea automobilelor sunt prevăzute din fabrică cu sistemul de închidere centralizată, dar mai există încă mașini care nu dispun de așa ceva. Lipsa lor este influențată de mai mulți factori, printre care amintim anul fabricației, producătorul și prețul mașinii.

Dacă deții un automobil care nu dispune de închidere centralizată, ar trebui să te gândești la instalarea unui astfel de sistem. Este mult mai comod decât constanta deschidere cu cheia a fiecărei uși și poate crește nivelul de siguranță, deoarece nu mai ești în pericol să uiți vreo portieră descuiată.

Desigur, nu uita să te interesezi mai întâi dacă tipul automobilului tău permite instalarea unui sistem de închidere centralizată. Prețurile sunt cuprinse între 70 lei (telecomandă) și 400 de lei (sistem integral).

Mi-ar face plăcere să am parte de un feedback din partea ta. Cât de utile consideri că sunt aceste accesorii auto pentru tine?

Citește și despre GPS-uri și senzorii de parcare.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *