Mulți dintre noi ignoră sau nu sunt foarte conștienți de importanța unui mousepad de calitate. Cei care sunt gameri știu despre ce este vorba, însă și cei care folosesc mouse-ul doar pentru office pot avea unele avantaje.
Principalele beneficii pe care ni le oferă un mousepad se referă la faptul că mouse-ul va aluneca mai ușor și va fi mai precis, piciorușele nu se vor toci, nu vom zgâria mobilierul, nu se va strânge mizerie pe piciorușe și pe senzor și nu îl ultimul rând, ne ajută să ne personalizăm biroul.
Alegerea unui mousepad potrivit pentru tine depinde de mai multe aspecte. Unul dintre ele este senzorul mouse-ului care poate fi optic sau laser. Pentru cel optic se recomandă un produs care are o suprafață textilă sau este fabricat din microfibră, iar pentru laser avem nevoie de un mousepad dur, din aluminiu sau sticlă.
Avantajele unui mousepad textil sau din microfibră rezultă din faptul că pot fi curățate mai ușor, se uzează extrem de greu, sunt mai flexibile și nu zgârie piciorușele mouse-ului.
În ceea ce le privește pe cele fabricate din materiale dure, chiar dacă oferă mai multă precizie, de obicei se vor toci și vor arăta urât, mouse-ul nu va aluneca așa cum trebuie, iar piciorușele acestuia vor trebui schimbate des pentru că și ele se vor toci și mouse-ul va începe să zgârie suprafața accesoriului nostru.
În ambele cazuri ar fi bine să căutăm un astfel de accesoriu care are o bază cauciucată pentru ca să nu alunece de pe birou, mai ales atunci când facem mișcări bruște.
Pe lângă variantele de mai sus mai există și mousepad-uri fabricate din plastic, din polycarbonat, PVC sau silicon.
Dimensiunea este și ea importantă. În funcție de preferințe și de spațiul de care dispunem ne putem alege o variantă uriașă, chiar și de un metru lungime, sau una mini, de aproximativ 20-25 centrimetri.
Design-ul ar trebui să fie ultimel lucru la care ne uităm atunci când dorim să facem achiziția. Putem opta chiar să ne facem mousepad-uri personalizate, cu orice imagine dorim noi.
Prețurile variază de la aproximativ 20 de lei și pot urca până la câteva sute de lei. Cei mai cunoscuți producători pentru astfel de bunuri sunt cei de la Steelseries și Razer, produsele lor fiind dedicate pentru gameri mai ales. Vin tare din urmă și cei de la Qpad, Mad Catz, Roccat sau Mionix, care oferă o calitate a produselor comparabilă cu a celor doi producători de mai sus.
Dacă nu vă interesează neapărat brand-ul puteți opta pentru un mousepad de la A4tech, această firmă oferind un raport calitate/preț foarte bun.
În cazul în care nu sunteți gameri nu are rost să dați mai mult de 50 de lei pe un astfel de produs, pentru că veți plăti mai mult faptul că e realizat de o anumită firmă și nu performanța pe care o oferă.
Voi folosiți un mousepad atunci când lucrați la PC?