logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți protejezi inima

Nu vorbim aici despre inimile rănite în dragoste, ci de afecțiunile propriu-zise precum atacul de cord sau alte boli ale inimii. Bărbații sunt adesea predispuși la asemenea probleme ale inimii în principal datorită stilului de viață nesănătos adoptat.

Iată mai jos câteva metode care te vor ajuta să îți protejezi inima de eventualele neplăceri.

Fă sex mai des

Conform unui studiu publicat în American Journal of Cardiology, bărbații care fac sex doar o dată sau de două ori pe lună sunt cu 45% mai predispuși la dezvoltarea bolilor de inimă decât cei care obișnuiesc să facă acest lucru de 3-4 ori pe săptămână. Îmbină utilul cu plăcutul, deci.

Consumă nuci

Nucile conțin omega-3, o substanță care previne inflamația, ceea ce înseamnă că mâncatul nucilor zilnic îmbunătățește circulația sângelui.

Controlează-ți pulsul

În fiecare dimineață, controlează-ți pulsul. Conform specialiștilor, bărbații sănătoși ar trebui să aibă mai puțin de 70 de pulsații pe minut. Dacă rata de pulsații este mai mare timp de o săptămână, este timpul să consulți un doctor.

Ai grijă la consumul de ouă

Deși sunt bune pentru micul dejun datorită proteinelor pe care le au, nu trebuie să consumi mai mult de 2-3 ouă zilnic, deoarece cresc colesterolul.

Fă-ți vaccinul anti-răceală

Vaccinul care te protejează împotriva răcelii înjumătățește în același timp și riscul de a suferi un atac de cord.

Dormi suficient

O mare problemă a tinerilor în special este lipsa perioadei necesare de somn. Studiile arată că cei care obișnuiesc să doarmă mai puțin de 6-8 ore pe noapte au 45% mai multe șanse de a suferi un atac de cord. Pentru cei care nu pot să adoarmă, este bine de știut că doar 30 de minute de exerciții fizice săptămânale pot ajuta la îmbunătățirea somnului.

Dar nu dormi prea mult

Este bine să te odihnești suficient, dar nu este deloc sănătos să ajungi să dormi prea mult. Cei care obișnuiesc să doarmă mai mult de 10 ore pe noapte sunt mai predispuși la infarct decât cei ce dorm o perioadă normală.

Expune-te la soare

20 de minute de stat în soare pe săptămână pot să îți ajute corpul să-și crească producția de oxide, care vor scădea presiunea sângelui.

Vezi care sunt bolile frecvente la bărbați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *