Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ți răcorești mașina într-o zi caniculară de vară

Cum să-ți răcorești mașina într-o zi caniculară de vară este întrebarea care se află pe buzele tuturor șoferilor. Într-o astfel de zi, tabla mașinii se încălzește încă dis de dimineață și astfel, șoferii descoperă o adevărată sauna înăuntru. Cu toții ne-am confruntat și nu de puține ori ca atunci când intrăm în mașină să ne izbească un val puternic de căldură și să nu putem ține mâna pe volan, deoarece arde extrem de tare. În acest articol va prezentăm câteva sfaturi practice despre cum să-ți răcorești mașina într-o zi caniculară de vară.

Vrei să-ți răcorești mașina? Fii atent unde parchezi

Parcarea este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când dorim să nu avem saună în mașină. Ei bine, este recomandat să parcăm mașin undeva la umbră, unde puterea soarelui nu o va atinge chiar atât de tare.  Dacă tot nu avem posibilitate să punem mașina undeva la umbră, atunci este recomandat să o parcăm în așa fel încât soarele să bată în partea din spate a automobilului să nu bată direct pe bord. O alta soluție eficientă în cazul în care nu avem o parcare la umbră, este utilizarea parasolarelor. Acestea se vor pune în special în parbriz, pentru a feri cât se poate de mult bordul de soare, dar și pe lunetă, pentru ca mașina să nu se încălzească excesiv.

Folosirea corectă a instalației de climatizare

Aici ne referim strict la șoferii care au mașinile dotate cu aer condiționat, iar cei care nu au astfel de dotări pe mașină nu le rămâne decât să circule cu geamurile deschise în așa fel încât curentul să poată circula înăuntru. Aerul condiționat este extrem de bun însă trebuie folosit cu inteligență. Astfel, atunci când aerul este pornit, geamurile mașinii trebuie să fie închise. De asemenea, este recomandat că instalația de climatizare să fie verificată periodic.

Verificarea și protejarea motorului

Nu doar mașina trebuie să fie protejată de caniculă, ci și motorul mașinii dumneavoastră. Acesta se poate proteja extrem de ușor. Practic tot ceea ce trebuie să faceți este să vă asigurați că este un nivel optim de ulei și de lichid de răcire.

Pentru a trece cu bine peste căldurile sufocante din vara aceasta, nu uitați să vă protejați mașina așa cum trebuie.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!