logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să folosești pămătuful pentru bărbierit?

Cel mai sigur îl știi din copilărie, când era folosit de tatăl tău. Dacă ești născut după ’90 – ceea ce înseamnă că nu te-ai bărbierit decât după 2005 – sunt mari șanse să nici nu știi despre ce e vorba.

Pămătuful pentru bărbierit este un accesoriu destul de neglijat de bărbații din generația Y, care preferă mai degrabă un bărbierit rapid decât unul temeinic. Cu toate acestea, chiar și noi, cei mai tineri, ar trebui să privim cu mai multă atenție la acest accesoriu care are mai multe avantaje decât ai crede la prima vedere.

Înainte de orice trebuie să știi ce e acela un pămătuf. Cuvântul descrie un obiect format dintr-un mănunchi de fire fixat într-un fel de mâner (de plastic sau lemn), cu ajutorul căruia îți întinzi pe față crema, gelul, spuma sau săpunul de bărbierit, înainte de a începe folosirea aparatului de ras. Spumă vs gel vs cremă. Tu ce folosești la bărbierit? 

Cum te ajută pămătuful?

În primul rând, pămătuful permite amestecarea cremei de ras cu apa, ceea ce facilitează crearea unei spume mari, umede și perfecte pentru bărbieritul fără iritații. Totodată, umezeala ridică uniform firele de păr de pe față, ajutându-ți aparatul de ras să le găsească și să le elimine mai ușor.

În al doilea rând, folosirea pămătufului îți poate elimina grija folosirii diverselor loțiuni obișnuite înainte sau după bărbierit. Acest lucru se datorează faptului că pămătuful se folosește cel mai des cu săpun sau cremă de ras, produse bogate în glicerină. Glicerina este substanța care ajută la exfolierea pielii și la oferirea unei senzații de prospețime mai îndelungată după bărbierit.

În al treilea rând, pămătuful este și foarte ușor de folosit și de întreținut. Ai nevoie doar de un suport pe care să-l atârni cu firele în jos imediat după ce îl clătești bine cu apă.

Cât costă?

Investiția într-un pămătuf nu este tocmai neglijabilă, așa că fă-o doar dacă știi că îl vei folosi și că vei putea avea grijă de el. Cel mai cunoscut producător de pămătufuri de calitate este Truefitt&Hill, care are o gamă mai largă de produse ale căror prețuri sunt cuprinse între 280 și 350 de lei. Sigur că poți cumpăra unul și din bazar, dar s-ar putea să rămâi fără fire în el după două utilizări.

Ai folosit vreodată pămătuful? Și dacă da, cum ți se pare?

Vezi și care sunt cele 5 accesorii utile pentru bărbierit sau Diferența dintre apa de parfum, de toaletă și cea de colonie

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.