logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Despre televizoarele cu ecran curbat

Noul trend pe care unii producători încearcă să îl imprime pieței de televizoare are ca și principală caracteristică prezența unui ecran curbat.

Pentru unii poate părea o inovație, pentru alții doar un artificiu tehnic inutil. Câteodată dorința companiilor de a veni cu ceva nou pe piață poate duce la apariția unor produse care inițial nu aduc foarte multe îmbunătățiri face de modelele precedente.

Efectul vizual oferit este diferit față de cel al unui televizor cu ecran plat, unii producători mari precum Samsung sau LG, spun că imaginea este foarte asemănătoare cu cea din cinematografele IMAX.

Lucrurile nu stau chiar așa pentru că nu putem compara din puncte de vedere al dimensiunii cele două ecrane. În timp ce la IMAX privitorul este practic „învăluit” de imagine și are unghiuri excelente de vizualizare de aproape oriunde ar sta, în cazul televizoarelor de care vorbim, dimensiunea ecranului este mică astfel încât nu ne putem bucura de aceste beneficii.

Se spune că ecranele curbate sunt mai adaptate nevoilor spectatorilor deoarece oferă o distanță egală de la orice punct al acestora către ochi. Producătorii încearcă să introducă un concept nou în această industrie, mai exact un fel de „ergonomie a ecranului” care să aducă un confort sporit clientului. Curbura ecranului mărește câmpul de vizualizare, sau cel puțin oferă această impresie.

Doar cei care stau în mijloc au parte de cea mai bună experiență vizuală. Acesta este un dezavantaj major astfel încât dacă vei dori să vezi un meci cu prietenii sau să te uiți cu familia la un film sau o emisiune TV, cei care vor sta pe margine vor vedea imaginea trunchiată.

În ceea ce privește prețul acesta este destul de piperat, astfel de televizoare costând la momentul scrierii acestui articol câteva zeci de mii de lei.

Cu siguranță, un televizor de acest gen, arată bine pe perete, însă performanțele pe care le oferă nu sunt tocmai demne de prețul care se cere pe el.

La momentul actual acest nou design nu oferă atât de multe beneficii pe cât spun producătorii și mai indicat ar fi să cumpărăm televizoare cu ecran plat care au performanțe simulare pentru că în principiu ne vor oferi aproape aceeași experiență vizuală însă la un preț mult mai mic.

Probabil că în timp, o dată cu avansarea tehnologiei, aceste televizoare vor deveni uzuale, însă momentan nu obținem nici un avantaj major dacă facem trecerea de la un televizor cu ecran plat, la unul curbat.

Tu te-ai gândit să faci o astfel de schimbare în ceea ce privește televizorul tău?

Citește și despre cum să cureți într-un mod eficient ecranele dispozitivelor tale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Intai televizoare cu ecran bombat, apoi televizoare cu ecran plat, acum cu ecran curbat, urmeaza hologramele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.