Degeaba ții dietă dacă nu faci exerciții fizice. Multe persoane fac numai unul dintre aceste lucruri și spun că nu se văd rezultatele. Dimineața este cel mai bine să faci exerciții fizice, iar alimentația are un rol extrem de important pentru sănătatea ta. Nu ar trebui să existe jumătăți de măsură sau un război între cele două elemente. Este simplu, dieta te ajută la exercițiile fizice, îi dă organismului tău tot ceea ce are nevoie. Masa de dimineață este cea mai importantă masă a zilei și ar trebui tratată ca atare. În niciun caz nu trebuie sărit peste ea.
Alimentația ta trebuie să se plieze pe ceea ce vrei tu să obții în urma exercițiilor fizice. Dacă vrei numai să te menții în formă atunci poți mânca aproape orice la micul dejun atât timp cât nu conține extrem de multe grăsimi sau produsul respectiv nu este foarte procesat. Poți face orice fel de exercițiu fizic, important este să arzi caloriile.
Lucrurile stau altfel dacă vrei să dai kilograme jos sau să pui masă musculară. În primul caz trebuie să reduci cât poți de mult caloriile pe care le consumi zilnic, așadar cantitatea de alimente pe care o vei mânca va deveni mai moderată pentru că trebuie să îți înveți organismul să își folosească propriile rezerve de energie care pot fi obținute prin „arderea” țesutului adipos.
Lactatele, fructele, legumele, ouăle, dar și proteinele pe care le obții din carnea slabă vor deveni aliații tăi în lupta împotriva kilogramelor toate cu un consum moderat. Evită în totalitate carbohidrații rafinați, și caută-i pe cei naturali care se găsesc în mazăre, fasole, cereale integrale, quinoa sau ovăz pentru că te vor ajuta să slăbești și vei primi în plus și multe minerale și vitamine.
Exercițiile de tip cardio, dar și alergatul ar trebui să fie printre setul tău principal de exerciții fizice, alături de abdomene. Înarmează-te cu un cântar, cu un brâu pentru talie, cu o alimentație echilibrată și rezultatele se vor vedea în curând.
Creșterea masei musculare este cel mai greu lucru de realizat, iar rezultatele se văd cam după un an de muncă asiduă aceasta dacă nu încerci să „scurtcircuitezi” evoluția organismului tău. Trebuie să fii foarte organizat în acest caz dacă vrei să ai rezultate notabile. Câțiva pași pe care ar trebui urmați cu strictețe sună în felul următor: renunțarea pe cât posibil la consumul de alcool, alimentația trebuie aleasă cu grijă, exercițiile trebuie făcute cu cap și după un program bine stabilit, evită să pierzi nopțile și odihnește-te cât mai bine.
Mersul la sală de dimineața ar trebuie să devină unul dintre obiceiurile tale constante, iar dacă nu poți atunci, cumpără-ți echipament pentru a face acasă exercițiile necesare pentru fiecare grupă de mușchi. În principiu, ai nevoie doar de niște gantere care să aibă greutăți de diferite mărimi, poate și un aparat de abdomene. În rest poți să faci liniștit flotări, genoflexiuni și multe altele.
Alimentația ta nu ar trebui să conțină suplimente alimentare decât într-o foarte mică măsură. Nu te baza pe proteine sau carbohidrați la „plic” dacă vrei să ai mușchi de calitate. Poți utiliza vitamine din când în când, dar dacă vrei să ai o musculatură care să nu dispară imediat cum faci o pauză atunci bazează-te numai pe o alimentație cât mai echilibrată.
Dacă folosești suplimente imediat cum renunți la ele mușchii nu vor mai da randament, iar dacă faci o pauză de la sală atunci ai să vezi cum îți dispare forța fizică și nu vei mai ajunge la stadiul de dinainte.
Mănăncă bine înainte de sală, iar după ce termini exercițiile nu te duce direct la masă ci mai așteaptă cam o oră. Micul tău dejun ar trebui să conțină unele alimente din lista următoare: ouă fierte, cereale cu lapte, legume, fructe și puțină carne slabă.
Așadar aveți grijă ce mâncați și cum executați exercițiile fizice pentru a evita eventualele accidentări. Sportul de dimineață împreună cu o alimentație bună vă va aduce multiple beneficii în timp.