Search
Generic filters
Exact matches only

Jocurile pe calculator vs. lectura

Jocurile pe calculator au devenit virale în ultimii ani. Putem afirma că jocurile pe calculator au captivat cea mai mare parte a sexului masculin. Înainte să fie epoca calculatorului și a internetului a fost epoca lecturii. Evident că fiecare dintre generații aduce argumente pro și contra obiceiurilor cu care se delectează. De asemenea, suntem de părere că o carte citită ne poate ajuta să ne relaxăm mult mai bine decât un simplu joc, cei drept noi (cei care am scris articolul) facem parte din vechea generație.

De ce să te joci pe calculator

Asemănător oricărei alte activități recreative și această activitate are ca scop recreearea individului. Un joc pe calculator este extrem de plăcut, bineînțeles  în cazul în care acest obicei nu devine o obsesie și nu te face să-ți pierzi foarte mult timp. După cum bine știm chiar și cel mai bun lucru poate dauna dacă nu este cu măsură, la fel și jocurile pe calculator.

Când să te joci și pentru cât timp

Timpii de joacă trebuie să fie bine definiți. În sensul că este indicat să fie un program extrem de bine pus la punct, care să se respecte cu strictețe. Astfel ne putem juca pe calculator atunci când venim obosiți de la muncă sau într-o zi liberă. Nu este bine să avem acest obicei în fiecare zi. Și totuși pentru cei care au astfel de deprinderi în fiecare zi, este indicat să petreacă doar 1 sau maxim 2 ore în fața calculatorului jucându-se.

De ce să nu te joci pe calculator

Ei bine, aici avem extrem de multe argumente. De departe cel mai improtant argument ar fi că asemenea jocuri ne distrug sănătatea, atât cea fizică cât și cea psihică. Au fost și cu siguranță vor mai fi foarte multe cazuri în care cei care abuzează de această modalitate de recreere au deprins un comportament extrem de ciudat și neplăcut. Un alt motiv pentru care nu este indicat să folosim prea des aceste jocuri este că ne pierdem timpul aiurea. În tot acest timp pierdut putem face altceva mult mai util pentru noi.

Este cât se poate de adevărat că aceste modalități de relaxare ( jocurile pe calculator ) sunt mult mai utilizate în ziua de azi, asta în comparație cu lecturatul unei cărți. Noi credem că ar fi bine dacă ne-am face timp atât pentru lectura de care avem mare nevoie, cât și pentru aceste jocuri, desigur cu măsură.

Citește și gadget-uri pentru un altfel de mic dejun

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *