Search
Generic filters
Exact matches only

Mituri despre îmbătrânire

Atunci când vine vorba despre înaintarea în vârstă, mulți bărbați încep să se îngrijoreze. Cu toții ne dorim să rămânem tineri pe vecie, sau măcar să ne păstrăm aspectul fizic tânăr pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Motiv pentru care începem să ne interesăm ce mâncăruri, produse sau exerciții fizice trebuie să introducem în viața cotidiană pentru a întârzia îmbătrânirea.

Dar înaintarea în vârstă nu este atât de rea pe cât pare. Iată mai jos câteva mituri care vă vor convinge de acest lucru.

Pierderea în greutate devine un lucru mai greu de îndeplinit

Este un mit destul de des întâlnit printre bărbați. ”Vreau să arăt bine, așa că trebuie să slăbesc. Trebuie să o fac acum, cât mai am timp”. Timp este suficient. Depinde însă de voință și de determinarea fiecăruia dintre noi.

Folosirea produselor pentru păr cauzează căderea acestuia

Este adevărat că unii bărbați folosesc excesiv produsele cosmetice pentru a-și face părul să arate așa cum își doresc. Dar asta nu înseamnă că ele provoacă și căderea părului. Specialiștii recomandă însă folosirea minimă a astfel de produse cu scopul de a păstra aspectul sănătos al părului pentru o perioadă mai lungă.

Exercițiile fizice trebuie să fie mai puțin intense o dată cu înaintarea în vârstă

În primul rând, toate exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătate și sunt mult mai recomandate decât activitățile sedentare precum statul în fața televizorului sau calculatorului. Mulți bărbați consideră însă că nu mai pot să întrețină activități fizice intense o dată cu înaintarea în vârstă, de frica accidentărilor. Doctorii însă susțin că lipsa exercițiilor fizice duce la apariția bolilor de inimă și că activitatea fizică intensă este principala armă împotriva riscului de infarct.

Cremele de hidratare ajută la prevenirea îmbătrânirii

Din păcate, nu există niciun leac cunoscut care să prevină îmbătrânirea, cu atât mai puțin cremele de hidratare care susțin că previn sau întârzie acest proces. Adevărat, cel mai bun lucru pe care aceste produse îl fac este îmbunătățirea aspectului epidermei, ceea ce face ca pielea să arate mai tânără, dar nicio cremă din lume nu va opri celulele să îmbătrânească

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *