logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Secretul eliminării stresului zilnic

Zilnic, ești expus stresului în majoritatea mediilor în care activezi. Viața profesională este principala cauză a stresului, dar acesta poate apărea și acasă. Din fericire, există mai multe metode care te ajută să combați această stare care îți afectează sănătatea organismului și mai ales dispoziția. Secretul este să găsești metodele care te relaxează. Starea de relaxare nu este ușor de dobândit, dar sunt mai multe lucruri la care poți apela pentru a te detensiona.

Alternează apa caldă cu cea rece

Având în vedere că ne aflăm în anotimpul călduros, o metodă bună de eliminare a stresului este alternarea dintre apa caldă și cea rece atunci când ne spălăm pe față dimineața sau chiar în timpul zilei. Principalii indicatori ai nivelului de stres sunt ritmul cardiac și presiunea sângelui. Apa caldă ajută la creșterea ritmului cardiac și scade presiunea din sânge, iar alternanța despre care vorbim va facilita circulația sângelui.

Parfumurile calmante și revigorante

Nasul poate fi o armă extrem de eficientă în combaterea nivelului de stres. Acest organ deține aproximativ 40 de milioane de receptori senzoriali care facilitează transmiterea informației către creier, astfel încât parfumurile calmante și revigorante din jur îți vor îmbunătăți cu siguranță starea emoțională și cea fiziologică.

Dușurile cu apă fierbinte

Făcute dimineața, acestea te vor ajuta la relaxarea mușchilor și la îmbunătățirea reflexelor. Temperatura și presiunea apei au acest efect asupra musculaturii, antrenându-ți în același timp stimulii externi și pregătindu-te pentru începerea unei zile în forță.

Apelează la activități sportive

Se știe că yoga este una dintre cele mai eficiente metode care te ajută să elimini tensiunea acumulată pe parcursul zilei, dar dacă nu te simți confortabil cu această activitate, poți oricând apela la alte sporturi. Mergi la fotbal, la tenis sau fă pur și simplu jogging, iar efortul fizic depus te va detensiona și te vei simți mult mai bine.

Dacă știi și alte metode de a scăpa de stres, haide să le discutăm împreună în secțiunea de comentarii de mai jos.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *