Search
Generic filters
Exact matches only

4 multiplexuri noi în București, Timișoara, Bacău și Piatra-Neamț

Rețeaua de cinematografe Cinema City a anunțat lansarea a 4 noi multiplexuri în acest an. Acestea vor fi deschise în București, Timișoara, Bacău și Piatra-Neamț.

În 2015, Cinema City a inaugurat 5 noi multiplexuri, în Bucureşti şi Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu-Severin şi Suceava, investiţia totală (realizată în cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale) ridicându-se la aproximativ 27 de milioane de euro. După acest an-record, compania plănuieşte alte patru lansări în 2016, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cinema City, lider de piață în 2015

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider de piaţă în România ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute şi inovaţii în tehnologia din domeniu. În prezent, Cinema City deţine 22 de cinematografe şi 198 de săli în întreaga ţară.

Totodată, în 2015, Cinema City România şi-a consolidat poziţia şi în interiorul grupului din care face parte şi a urcat pe locul al treilea în reţeaua Cineworld, după Regatul Unit şi Polonia, depăşind Ungaria ca număr de cinematografe şi săli, fiind urmată de Cehia, Israel, Bulgaria şi Slovacia.

Multiplexurile Cinema City România cuprind numai săli complet digitalizate, sunt dotate cu tehnologie modernă şi se ridică la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii, precizează compania.

Una dintre lansările cele mai importante ale anului trecut a fost cea a multiplexului din centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, cu 14 săli, dintre care una reprezintă prima sală 4DX din România, prevăzută cu 128 de locuri. Investiţia totală s-a ridicat la 6,5 milioane de euro.

Tehnologii IMAX și 4DX

Totodată, în 2016, Cinema City România îi aşteaptă pe iubitorii de film cu tehnologii IMAX şi 4DX şi cu cele mai noi şi variate producţii cinematografice, între care se numără: “Star Wars: Rogue One”, “Captain America: Civil War”, “Batman v Superman: Dawn of Justice”, “X-Men Apocalypse”, “Deadpool”, “The Hateful Eight”, “Alice Through The Looking Glass”, “The Jungle Book”, “Zootropolis” şi “Finding Dory”.

Potrivit comunicatului, investiţiile Cinema City au contribuit la relansarea pieţei de cinema din România, care a trecut prin momente dificile, după închiderea multor cinematografe – majoritatea din reţeaua de stat -, mai ales în oraşele mai mici. La finalul lui 2007, când Cinema City a deschis în România primele 2 multiplexuri (la Iaşi, respectiv la Timişoara), conform rapoartelor Centrului Naţional al Cinematografiei, România avea un cinematograf la 299.000 de locuitori şi un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine stătătoare sau tip multiplex) din ţară, Cinema City deţinea 2, iar din cele 117 săli (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai târziu, răspunzând unei creşteri constante a pieţei de film din România prin deschiderea anuală de noi cinema-uri, Cinema City a adăugat 20 de locaţii, având acum 22 de multiplexuri în Bucureşti şi în ţară, dominând peste jumătate din piaţă, precizează compania.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!