logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost publicat calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului 2016

Ministerul Educației a făcut public joi, 7 aprilie, calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului 2016. Aceasta se adresează elevilor olimpici și absolvenților de liceu care dau admiterea la universitățile din străinătate și va avea loc în perioada 14-27 mai, la Brașov.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă), 18-19 mai (evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), anunţă Ministerul Educaţiei, conform Mediafax.

Comisia judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din 10 materii, iar pe 26 mai are loc proba la Limba şi literatura maternă. Afișarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităților de învățământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestațiilor este programată în cursul aceleiași zile. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Ministerul mai precizează că sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat, susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016.

Pentru ceilalți absolvenți de liceu înscrierile la prima sesiune a Bacalaureatului din anul școlar 2015-2016 între 30 mai – 3 iunie, iar acesta se va desfășura în perioada 15 iunie – 16 iulie. De asemenea, înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 18 — 22 iulie, iar examenele se vor desfășura în perioada 16 august – 1 septembrie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *