logo
Search
Generic filters
Exact matches only

„Aferim!” rulează la Zilele Filmului European Contemporan, la Milano

Pelicula românească „Aferim!”, în regia lui Radu Jude se află pe lista filmelor care vor rula în prima ediție a festivalului Zilele Filmului European Contemporan. Acesta va avea loc la Milano, între 25 – 27 februarie, în Sala de Cinema a Institutului Francez.

Celelalte țări participante sunt Franța, Spania, Germania, Austria, Republica Cehă și Polonia.

Filmele alese spun povești ale oamenilor obișnuiți

Filmele prezentate îmbogățesc programul festivalului prin proiectarea unor povești despre oameni obișnuiți, reliefați în dimensiunea lor umană, fiecare cu specificul lor cultural.

Un băiat care fuge de situația insuportabilă de acasă, femei în căutare de fericire în singurătatea contemporană, relația dintre părinți și copii, dezamăgirea în fata nerecunoașterii propriilor merite și efortul de a se dedica celor care se afla într-o situație economico-socială defavorizată, descoperirea pe neașteptate a unei puternice dimensiuni spirituale. Acestea și alte problematici, abordate și din punct de vedere istoric, se regăsesc în filme uneori dramatice, alteori tragicomice.

Organizatorul evenimentului, EUNIC Milano (Rețeaua Națională a Institutelor Culturale Europene), fondat în aprilie 2008, constă într-un parteneriat între Institutele Culturale și Reprezentantele consulare europene, al cărui scop este crearea de contacte durabile și forme de cooperare între instituțiile partenere în vederea dezvoltării și promovării diversității culturale, a înțelegerii reciprocă între națiunile europene, a consolidării dialogului internațional și a colaborării cu țările din afara Europei.

Cinematografia românească, în ascensiune

Premiată la Berlinala 2015 cu premiul Ursul de Argint, drama istorică în alb și negru “Aferim!” de Radu Jude este o dovadă că cinematografia românească explorează noi genuri și teme: evenimentele au loc în Țara Românească în 1835 (în sudul actualei Românii), unde zapciul Costandin (Teodor Corban) începe o călătorie cu fiul său, Ioniță (Mihai Comănoiu), pentru a căuta un sclav rom fugit de pe moșia boierului în slujba căruia se afla, după ce avusese o aventură cu soția sa. Miza este mare pentru Costandin, relatează IRCCU Veneția într-un comunicat de presă.

Intrarea pentru vizionarea filmelor este liberă în limita locurilor disponibile. Toate filmele sunt proiectate în versiunea originală cu subtitrare în limba italiană.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *