Search
Generic filters
Exact matches only

Americanii vor să introducă în România aplicația de taximetrie Uber

Dezvoltatorii americani ai aplicației de taximetrie Uber vor ca aceasta să devină funcțională și în România, după succesul pe care l-au înregistrat în 45 de țări din întreaga lume. Aplicația a fost lansată în 2009, fiind creată de americanii Garret Camp și Travis Kalanick. S-a transformat rapid într-o afacere de succes în întreaga lume, câștigându-și în același timp mulți susținători, dar și numeroși contestatari.

Cum funcționează

Aplicația Uber permite utilizatorilor să călătorească în regim de taxi folosindu-și telefonul mobil. Mai exact, Uber îți permite să găsești cel mai apropiat șofer înscris în companie, care te preia și te va duce oriunde ai nevoie.

Șoferii Uber nu sunt taximetriști și nu lucrează pentru o companie de taxi propriu-zisă. Oricine poate deveni șofer și poate munci atât timp cât vor. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie în program și să răspundă comenzilor online trimise prin intermediul aplicației. Plata nu se face pe loc, fizic, ci banii sunt preluați din contul de client și transferați în cel al șoferului, după ce compania își primește procentele cuvenite. Tarifele sunt calculate în funcție de durata călătoriei, de trafic și de viteză.

Uber în România

Americanii au anunțat deja pe site că aplicația Uber va fi disponibilă și în țara noastră. Compania se află în acest moment în căutarea personalului care să administreze filiala românească. Posturile vacante sunt cele de director general, director de marketing și director de operațiuni și logistică, conform hotnews.ro.

La fel ca și în alte părți ale lumii, aplicația Uber se confruntă și în România cu o serie de proteste venite din partea taximetriștilor, dar și cu o problemă legală. Conform legii din țara noastră, transportatorii de persoane sunt nevoiți să obțină o licență de transport și să-și achite taxele aferente, lucruri de care șoferii Uber ar trebui să fie scutiți, teoretic.

Rămâne de văzut dacă și cum vor reuși americanii de la Uber să treacă de aceste două bariere și să intre pe piața din țara noastră, unde îi așteaptă o mulțime de clienți dornici să scape de tarifele exagerate practicate de unele firme de taximetrie.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *