logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Aplicația „Cum se scrie” te învață cum să scrii

cumsescrie

Știm engleză, franceză sau germană destul de bine, dar, prinși în tumultul vieții moderne, mulți dintre noi uităm limba nativă: româna. Nu în sensul că uităm să o vorbim. Asta se poate întâmpla foarte greu și numai dacă părăsești România de mic copil. Dar uităm (sau neglijăm) gramatica și scrierea corectă a cuvintelor și expresiilor în limba română.

Aproape oriunde ne uităm pe internet descoperim greșeli de gramatică, fie că vorbim despre mici neatenții ori despre monstruozități gramaticale care măcelăresc limba română. Pe rețelele de socializare, în articole, pe site-uri de prezentare etc, greșelile sunt mult prea des întâlnite.

Cele mai multe se fac din neglijență și nepăsare, lucru de condamnat, deoarece este important să scrii și să vorbești corect în limba ta, oricât de grăbit ai fi. Dar mai există și greșeli din neștiință. Pur și simplu nu știi foarte bine cum se scrie un cuvânt și ai nevoie de ajutor.

Ei bine, ajutorul a sosit: aplicația „Cum se scrie”.

Practic, așa cum se prezintă singură, aplicația este dedicată celor „care vor o varianta de DOOM, mult mai eficienta. Poti afla cand un cuvant se scrie cu un singur „i” sau mai multi, cand un cuvant se scrie „legat” sau „dezlegat”, care forma a unui cuvant este corecta, si nu in ultimul rand, poti afla care este forma corecta de plural.

Aplicația promite updateuri săptămânale și corectarea multor greșeli pe care românii le fac în scris. Este compatibilă cu Android și poate fi descărcată gratuit de pe Google Play.

Citiți și despre planeta nou descoperită.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *