logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Artiștii români, așteptați să se înscrie la bursele Institutului Cultural Român

Artiștii din România sunt așteptați să se înscrie pentru cele patru burse, în valoare totală de de 18.180 de euro, oferite de Institutul Cultural Român (ICR) pentru realizarea unor proiecte artistice.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ICR, vor fi oferite două burse „Constantin Brâncuși” şi două burse „George Enescu”, cu o durată de trei luni fiecare, iar valoarea fiecăreia este de 4.545 de euro. Ele sunt acordate în vederea desfășurării unor proiecte artistice în atelierul închiriat de România la Cité Internationale des Arts din Paris.

Selecția candidaților va fi realizată de o comisie independentă de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, trimis spre validare şi comisiei de admitere de la Cité Internationale des Arts.

Bursele „Constantin Brâncuşi” se acordă artiştilor plastici şi constă din subvenția pentru un stagiu de trei luni la instituții de profil din Paris. Aceste burse se acordă în două etape, în perioada mai – iulie şi noiembrie – ianuarie.

De asemenea, bursele „George Enescu” se acordă muzicienilor şi constă în subvenția pentru un stagiu pentru o perioadă de trei luni la unul din atelierele Cité Internationale des Arts din Paris. Și acestea sunt acordate în două etape, în perioada februarie – aprilie şi în lunile august – octombrie.

Obiectivul principal al acestui program este introducerea artiștilor români în circuitul valorilor europene, prin oferirea unei șanse de a lucra într-un mediu artistic internațional, în arte plastice şi muzică. Programul se adresează artiștilor plastici şi muzicienilor români cu studii universitare de specialitate încheiate cu performanțe recunoscute în domeniu”, transmite Institutul Cultural Român (ICR)

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 11 decembrie, iar proiectele de cercetare vor fi redactate atât în limba română, cât şi în limba franceză, informează Institutul Cultural Român.

Institutul Cultural Român (ICR) este o instituție publică a României, înființată în anul 1990, a cărui misiune este aceea de a face cunoscută cultura română în afara țării și de a-i asigura vizibilitate și prestigiu. Institutul Cultural Român are o rețea de 17 institute, care funcționează în 16 țări, și face parte din rețeaua institutelor culturale naționale din Uniunea Europeană —EUNIC.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *