logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Astronomii au descoperit o replică a Sistemului Solar

Un grup de astronomi printre care se numără și profesorii de la Universitatea Yale, Sarbani Basu și Devra Fischer, au anunțat descoperirea unei replici a Sistemului Solar, care datează încă din zorii galaxiei și care pare a fi o versiune mai mică decât cea în care ne aflăm noi.

Descoperirea a fost publicată în 27 ianuarie 2015 în publicația The Astrophysical Journal, iar dovezile sunt reprezentate de observațiile făcute de Kepler, o navă spațială deținută de NASA, care analizează aceste informații de mai bine de 4 ani.

Sistemul Solar se numește Kepler 444 și are nu mai puțin de 5 planete care îl orbitează. Acestea au mărimi cuprinse între dimensiunile planetelor Mercur și Venus. Noul Sistem Solar are o vechime de 11,2 miliarde de ani, formându-se atunci când Universul era la circa 20% din vârsta actuală. Acest lucru plasează noua descoperire pe locul întâi în topul celor mai vechi sisteme solare cunoscute care conțin planete de mărimi asemănătoare cu Pământul.

Profesorul Basu a declarat: ”Acest sistem ne arată că formarea planetelor poate avea loc sub condiții foarte diferite de cele în care s-a format sistemul nostru solar, iar acest lucru are implicații asupra estimărilor ce privesc numărul total de planete din galaxia noastră, dar și din alte galaxii”. 

Planetele care fac parte din nou-descoperitul Sistem Solar sunt pietroase și de mărimea Pământului, dar nu se știe încă nimic despre compoziția lor.

Această cercetare a implicat circa 24 de instituții din Statele Unite ale Americii, Anglia, Danemarca, Portugalia, Australia, Germania și Italia.

Puteți vedea o animație a Sistemulu Solar și a celor 5 planete care îl formează aici.

Citește și despre cum Google permite trimiterea de bani prin intermediul Gmail.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *