Search
Generic filters
Exact matches only

BAFTA 2015: „True Detective”, desemnat cel mai bun serial al anului

Duminică seara, 10 mai, a avut loc la Londra Gala premiilor BAFTA TV. În cadrul evenimentului cinematografic, serialul  „True Detective” (Detectivii din  Louisiana), realizat de HBO, a fost declarat cel mai bun serial internațional al anului.

Primul sezon al serialului „True Detective” i-a avut în rolurile principale pe actorii Matthew McConaughey şi Woody Harrelson, interpreţii a doi poliţişti din statul american Louisiana, care au reuşit să prindă un criminal în serie după o anchetă care a durat 17 ani.

Jason Watkins l-a învins pe mult mai cunoscutul Benedict Cumberbatch în cursa pentru obţinerea trofeului aferent categoriei „cel mai bun actor”, graţie evoluţiei sale din serialul „The Lost Honour of Christopher Jefferies”, un show inspirat din evenimente reale, care prezintă povestea unui bărbat acuzat pe nedrept de o crimă. Aceeaşi producţie s-a impus şi la categoria „cea mai bună mini-serie TV”.

Georgina Campbell s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă” pentru rolul din serialul dramatic „Murdered by My Boyfriend”, în care a interpretat o victimă a unui abuz domestic.

Stephen Rea a fost desemnat „cel mai bun actor într-un rol secundar” pentru evoluţia sa din thrillerul politic „The Honourable Woman”.

Gemma Jones, care a avut ultima nominalizare la BAFTA TV Award în anul 1977, a câştigat primul ei trofeu în acest an, la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, graţie evoluţiei sale din „Marvellous”, un serial biografic despre Neil Baldwin, un bărbat diagnosticat cu dificultăţi de învăţare şi memorare, dar care a reuşit să devină un clovn de circ de succes. „Marvellous” s-a impus, de asemenea, la categoria „Single Drama”.

Gala BAFTA TV Awards 2015 a avut loc la Theatre Royal Drury Lane din Londra şi a fost prezentată de Graham Norton.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *