logo
Search
Generic filters
Exact matches only

În Belgia se construiește o conductă subterană pentru bere

Orașul belgian Bruges va fi al doilea oraș din lume care se va putea lăuda cu o conductă subterană care, în loc de apă, va transporta bere. Decizia de a construi această conductă a fost luată de către autorități cu scopul de a elimina numărul mare de camioane ce transportă bere prin centrul istoric al orașului. În fiecare an, mai mult de 500 de camioane aglomerează traficul în orașul belgian, poluând aerul și deranjând turiștii.

Conform agenției France-Presse, citată de mashable.com, conducta de bere va lega fabrica istorică de bere De Halve Maan de o fabrică de îmbuteliere aflată la circa 3 kilometri distanță. Fabrica de bere este cea care va finanța această construcție, deoarece se dorește crearea de condiții optime pentru cei circa 100.000 de turiști care vin în fiecare an să viziteze De Halve Maan, dar și pentru liniștea locuitorilor din zonă, deranjați de zgomotul camioanelor care circulă în prezent pe străzile înguste ale orașului.

Construcția acestei conducte va avea și alte avantaje pentru berărie. În primul rând, timpul de transport al berii va fi redus considerabil, vor fi eliminate costurile pentru combustibil și cantitatea de bere livrată va crește. Conform mashable.com, care citează publicația belgiană deredactie.be, conducta va permite transportul a aproximativ 5500 de litri pe oră.

”Această măsură are la bază preocupări pentru mediul înconjurător și calitatea vieții, nu cele de natură economică”, a declarat CEO-ul companiei, Xavier Vanneste, citat de mashable.com.

Tot el a mai precizat și că berea va parcurge distanța dintre berărie și fabrica de îmbuteliere în aproximativ 10-15 minute.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *