logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bill Murray, premiat cu distincția Mark Twain

bill-murray

Actorul și comedianul american Bill Murray, a primit duminică, 23 octombrie, distincția Mark Twain Prize for American Humor (tr. Premiul Mark Twain pentru Umor American). Ceremonia a avut loc la Centrul Kennedy din Washington.

Murray, starul în vârstă de 65 de ani al unor filme memorabile precum „Groundhog Day”, „Ghostbusters” sau „Rushmore”, a susținut în fața selectei asistențe că succesul carierei sale își trage rădăcinile din dragostea pe care i-o poartă familiei dar și numeroșilor oameni talentați cu care a colaborat timp de peste 40 de ani.

„Este vorba de dragoste, ea ne-a adus pe lume, cu ea ieșim din lume. Te iubesc… să încercăm să repetăm aceste cuvinte unii cu alții”, a declarat Murray după ce a acceptat premiul Mark Twain. Actorul, celebru și pentru spontaineitatea sa și lipsa de respect pentru etichetă, a dat mai departe premiul, un bust al lui Mark Twain, lăsându-l să circule din mână în mână în audiență, pentru a putea fi văzut de curioși.

„Când nu-l voi mai putea vedea de aici, atunci am să cobor treptele de pe scenă”, a mai susținut Bill Murray, originar din Illinois, înainte de a încheia momentul cu o interpretare a cântecului „Sweet Home Chicago”.

Printre laureații premiului Mark Twain se numără Richard Pryor, Jonathan Winters, Carl Reiner, Whoopi Goldberg, Bob Newhart, Lily Tomlin, Lorne Michaels, Steve Martin, Neil Simon, Billy Crystal, George Carlin, Bill Cosby, Tina Fey, Will Ferrell, Ellen DeGeneres, Carol Burnett, Jay Leno și Eddie Murphy.

Nominalizat la un premiu Oscar pentru interpretarea din „Lost in Translation”, Bill Murray a câștigat și două premii Emmy. Actorul Steve Martin, laureat și el al acestui premiu, a apărut într-un clip video în care l-a felicitat pe Murray pentru distincție. „Aș vrea să-ți urez bun venit în club, iar Centrului Kennedy aș vrea să-i transmit următorul mesaj: … Pe bune?”

Realizatorul de televiziune Jimmy Kimmel l-a caracterizat pe Murray drept un genial și neînfricat extrovertit care poate scăpa basma curată din orice, indiferent dacă fură cartofi prăjiți de pe farfuriile oamenilor, sau dacă deturnează o conferință de presă la Casa Albă.

La ceremonie au mai participat Ivan Reitman, regizorul filmului „Ghostbusters”, solista Miley Cyrus și realizatorul de televiziune David Letterman.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *