Search
Generic filters
Exact matches only

[București] 55 de sportivi aleargă pentru a sprijini 400 de copii orfani

55 de sportivi vor alerga 100 de kilometri pentru a ajuta 400 de copii orfani. Ultramaratonul caritabil “100 for Children” va avea loc sâmbătă, 30 mai 2015, începând cu ora 6.30. Startul crosului se va da din Otopeni, iar cursă se va încheia la Tabăra de copii din Valea Plopului.

Evenimentul sportiv are drept scop strângerea de fonduri pentru finalizarea unui centru social în Vălenii de Munte, în cadrul căruia copiii abandonați sau orfani, din tabăra de la Valea Plopului, vor locui în momentul în care vor ajunge la liceu. Șaptesprezece dintre participanții la evenimentul non-competitiv au ales să parcurgă singuri distanța de 100 kilometri, iar restul au optat pentru echipe de cinci (5 x 20 de kilometri) sau de doi (2 x 50 de kilometri). Pe ultimii 2 kilometri ai Ultramaratonului, alergătorilor li se vor alătura și copii din Tabăra din Valea Plopului.

După încheierea maratonului, începând de la ora 21.00, se va organiza un foc de tabără unde micuții vor socializa cu participanții la cros.

„Ultramaratonul caritabil 100 for Children. Este o cursă foarte grea, ai nevoie de o putere fizică și mentală ieșită din comun pentru a o finaliza, însă participanții noștri fac asta pentru a-i ajuta pe cei 400 de copii orfani şi asta le oferă o motivaţie extraordinară. Ultimii 2 kilometri din traseu sunt cei mai emoționanți, întrucât sportivii vor încheia cursa cot la cot cu micuții pe care vor să-i ajute. Ne dorim ca în ediția aceasta să reușim să strângem cât mai mulţi bani şi poate până la sfârşitul anului să finalizăm centrul”, declară Daniel Mereuță, organizatorul Ultramaratonul caritabil “100 for Children”.

Cei 55 de sportivi au rolul de „strângători de fonduri”, fiecare dintre ei având pagină proprie pe platforma de Galantom.ro, pe care o promovează în rețelele de socializare pentru a strânge fonduri prin donații online. Până la ora actuală, s-au strâns din donații 80.000 de lei – peste 30.000 de lei doar la ediția din acest an – iar pentru finalizarea centrului social mai este nevoie de 250.000 lei.

Cei care doresc să contribuie financiar la realizarea acestui proiect caritabil pot face donații pe website-ul Galantom, în numele celor 55 de alergători.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *