Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

[București] Ce puteți găsi la piața ”Crăciunul în bucate” din capitală

Începând de astăzi, la piața ”Crăciunul în bucate” din București vă puteți răsfăța papilele gustative cu mâncăruri speciale din Maramureș, Turcia , Italia, Iran sau Grecia, pregătite special pentru a vă încânta gusturile.

Piața se află în Parcul Unirii, unde, timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona cu produse tradiționale, pentru mesele de Crăciun și Revelion, provenite de la fermele din apropierea Bucureștiului, din Brașov și Prahova, dar și cu mâncăruri și preparate din bucătăriile altor țări.

Cei care vor trece pragul târgului pot participa la concursuri de gătit și la diverse demonstrații și workshopuri culinare susținute de chefi cunoscuți, participanți la TV show-uri gastronomice cunoscute.

În Parcul Unirii vor fi amenajate și minirestaurante unde se vor pregăti pe loc, pe grătare și în ceaune, diferite mâncăruri tradiționale românești — pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, pește pe grătar pentru zile cu dezlegare la pește etc., dar și din bucătării internaționale — iraniană, italiană, turcească, grecească.

Evenimentul din Parcul Unirii vine, pe lângă produsele culinare, și cu o ofertă de cadouri diverse, pentru toate vârstele: decorațiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii și bijuterii handmade.

Serile evenimentului vor fi asezonate cu spectacole de colinde populare, instrumentale și vocale, dansuri și muzică populară din zonele Munteniei, Bucovinei și Maramureșului, dar și cu momente culturale (colinde, recitaluri de muzică și dansuri tradiționale) din Grecia.

Evenimentul va avea parte și de activități caritabile organizate de Asociația Ortodoxă pentru O Lume Nouă. În acest sens vor avea loc o serie de spectacole de colinde interpretate de Judy Florescu, sub numele de Charity Christmas, pe 13, 14, 20, 21, 22 și 23 decembrie, ora 14,00, dedicate strângerii de fonduri în sprijinul Andreei Ion.

Intrarea la „Crăciunul în Bucate” este liberă. Pe parcursul celor 12 zile, evenimentul este accesibil publicului larg, zilnic, între orele 12,00 și 22,00.

La târg vor fi prezenți producători și distribuitori de mezeluri tradiționale, brânzeturi diverse și alte produse lactate, murături, gemuri, zacuscă, miere și sucuri naturale.

Amatorii de bucate tradiționale românești vor găsi la evenimentul din centrul Capitalei o adevărată piață volantă cu specific de Crăciun, de unde își pot lua cârnați, mușchi afumat, slănină, pastrame și cașuri, telemea și cașcaval, toate provenite de la ferme din județul Brașov. Și fermierii prahoveni sunt prezenți la „Crăciunul în Bucate”, cu diverse conserve de murături și zacuscă, cu dulcețuri și gemuri de casă.

Surprizele gastronomice ale „Crăciunului în Bucate” vin de la iranianul Moghazehi Mehrzad, fost concurent Masterchef, care le propune vizitatorilor un adevărat spectacol gastronomic internațional, în fiecare dintre după-amiezele evenimentului.

Împreună cu alți concurenți ai TV show-ului culinar, grecul BAZ (Petrou Vasilious) și Maria Secrieriu, Mehrzad va organiza într-o bucătărie amenajată profesional o serie de concursuri în cadrul cărora doritorii pot concura pentru a-și demonstra abilitățile de bucătari, dar și pentru a câștiga o serie de premii, constând în diferite produse culinare, instrumente și accesorii de gătit.

Aceste concursuri vor presupune probe simple, cum ar fi prepararea unor salate tradiționale de Crăciun sau de Revelion, aparținând bucătăriilor altor țări.

sursa: agerpres.ro

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *