logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Castelul Corvinilor – prezent la un târg internaţional de turism cu o aplicaţie ce permite un tur virtual

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat la Târgului Internaţional de turism “Swiss International Holiday Exhibition”, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la Lugano, în Elveţia, cu o aplicaţie pentru smartphone care permite un tur virtual după scanarea unui cod QR.

Aplicaţia, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziţia vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoţionale cu castelul şi vor avea parte de un tur virtual.

Reprezentanţii Castelului Corvinilor speră că vizualizarea muzeului din Hunedoara de către vizitatorii târgului de turism din Elveţia va aduce mai mulţi turişti străini în zonă.

Aplicaţia a fost creată special pentru Târgul Internaţional de turism «Swiss International Holiday Exhibition», iar Castelul Corvinilor înregistrează o premieră naţională. Considerăm că este o modalitate de promovare inedită, inovativă, a Castelului Corvinilor din Hunedoara, care permite oricărui utilizator de smartphone să facă o vizită virtuală, însoţit de imagini şi de comentarii în cinci limbi străine. Ne dorim să atragem atenţia asupra acestui monument extrem de frumos din România şi să creştem numărul de vizitatori la castel“, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

În afară de materialele promoţionale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi expusă şi o machetă 3D a monumentului istoric.

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40 la sută mai mulţi faţă de perioada similară din 2013, directorul muzeului castelului, Constantin Sorin Tinca, spunând că ar mai fi nevoie de investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat.

Citeste continuarea articolului pe Mediafax.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *