logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce este și cum funcționează brățara Pavlok

Brățara Pavlok

Ai obiceiul de a mânca nesănătos, de a pierde vremea pe internet sau de a nu-ți respecta programul de exerciții fizice? Nu-i nimic, brățara Pavlok se ocupă de acste obiceiuri proaste și te antrenează pentru a deveni mai productiv, mai în formă și mai sănătos. Cum? Prin șocuri electrice.

Brățara Pavlok, care va fi lansată la începutul lui 2015, are un singur scop: acela de a antrena așa numitul ”creier de șopârlă” (prezent la fiecare dintre noi), pentru a ne dezobișnui de obiceiurile proaste pe care le avem. Spre exemplu, dacă de fiecare dată când mănânci o gustare nesănătoasă primești și un șoc electric, ”creierul de șopârlă” va fi antrenat să asocieze mâncarea cu durerea provocată de curentul electric. În scurt timp, creierul tău nu va mai fi atras de respectiva mâncare.

Ideea și denumirea brățării au fost inspirate de faimosul experiment numit ”câinele lui Pavlov”, prin care Ivan Pavlov antrena câini să aștepte hrană de câte ori suna din clopoțel.

Brățara Pavlok a reușit să strângă o sumă mai mult decât necesară pentru finanțarea producției pe site-ul de crowdfunding Indiegogo. Oamenii au donat în jur de 250.000$, în condițiile în care suma minimă necesară era mai mică de 50.000$. Prețul de vânzare al brățării va fi de 19,99$.

Cum funcționează

Brățara Pavlok va livra câte un șoc electric de fiecare dată când purtătorul ei se lasă atras de activități care nu-și au rostul în momentul respectiv. Mai mult decât atât, brățara poate închide telefonul mobil și are capacitatea de a-și amenda purtătorul atunci când acesta greșește. Cu timpul, pedepsele vor fi însoțite și de recompense atunci când utilizatorul reușește să se țină de angajamentele făcute.

Primele trei aplicații care pot fi folosite cu brățara și care au fost deja construite de către compania fondatoare sunt:

– ”Wake up” funcționează ca o alarmă;

– ”Productive” urmărește obiceiurile de surfing pe internet și te penalizează de câte ori pierzi timpul pe rețelele de socializare sau alte site-uri;

– ”Fit” este o aplicație de urmărire a programului de sport, fiind una dintre cele mai cerute de utilizatori. Asta înseamnă că există dorință de a face sport, dar mai puțină voință în acea direcție. Să sperăm că brățara va putea face o schimbare în comportamentul oamenilor în privința aceasta.

Sistemul va putea fi conectat cu o mulțime de alte aplicații existente pe piață, dar detaliile cu privire la acest lucru vor veni pe parcurs. Totodată, utilizatorii vor putea să o activeze și manual, oferind posibilitatea și prietenilor de a te curenta în momentul în care nu te ții de promisiunile și angajamentele făcute.

Mai multe detalii poți descoperi urmărind videoclipul de prezentare:

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *