logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clipurile 3D și la 360° vor fi disponibile pe YouTube

YouTube, cea mai cunoscută platformă de video sharing din lume, intenționează să își extindă activitatea în zona realității virtuale. Conform reprezentanților companiei Google, cea care deține platforma, acest lucru va fi posibil prin intermediul clipurilor video 3D şi prin oferirea sprijinului pentru încărcarea şi vizionarea videoclipurilor la 360 de grade.

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, la o zi după lansarea primei reclame online care poate fi vizionată la 360 de grade.

Realitatea virtuală vine pe YouTube cu clipuri video 3D, la 360 de grade. Mai multe detalii, în curând!”, au anunțat recent reprezentanţii YouTube.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=D-Wl9jAB45Q]

Clipuri la 360°, disponibile prin Google Chrome, Android și iOS

În prezent, Google oferă indicații pe site-ul propriu privind încărcarea şi vizionarea videoclipurilor la 360 de grade, prin intermediul browser-ului Chrome pentru desktop.

De asemenea, cei interesați pot să vizioneze videoclipuri la 360 de grade în aplicațiile YouTube pentru Android şi pentru iOS. Videoclipuri la 360 de grade pot fi vizionate şi cu un kit Cardboard şi aplicaţia YouTube pentru Android.

Am văzut cum artiști celebri, precum Avicii şi Bjork, au făcut descoperiri remarcabile în privința clipurilor video 3D, însă vrem să vă ajutăm pe toți să depășiți această nouă frontieră”, a declarat CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki.

Nu a fost făcută publică data de la care YouTube va lansa acest serviciu de suport pentru utilizatorii platformei care doresc să vizioneze videoclipuri prin intermediul realității virtuale.

Este de așteptat, însă, ca, în curând, utilizatorii YouTube să poată viziona astfel de videoclipuri folosindu-şi propriul telefon sau Google Cardboard.

Pentru vizionarea acestor tipuri de clipuri, utilizatorii pot folosi mouse-ul (trăgându-l în direcția dorită) sau pot mișca smartphone-ul de pe care vizionează videoclipul, pentru a schimba perspectiva.

Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube crește cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.

YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici lunar, în România, iar pe această platformă sunt înregistrate în prezent peste un milion de canale românești.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *