Cluj: 700 kg de gunoaie, adunate de 100 de voluntari în Colina și Sfântul Ion

Peste 100 de tineri voluntari coordonaţi de echipa Believe România au participat sâmbătă, 25 aprilie, la o acţiune de colectare a deşeurilor care a avut loc în zonele Colina şi Sfântul Ion din Cluj-Napoca. În total s-au colectat peste 700 kg de deşeuri pe o arie de aproximativ 7 kilometri.

“Avem nevoie ca cetăţenii clujeni să facă ceva pentru ei. Dacă noi nu facem ceva bine pentru noi, nimeni n-o să facă în locul nostru. Un grup de entuziaşti din comunitatea evanghelică, dar nu numai, s-au adunat de această dată cu dorinţa de a curăţa o zonă verde a Clujului. Ne-am propus în principal acest deal al Colinei. Sunt zone foarte murdare pe el, chiar dacă sunt porţiuni la vedere care arată acceptabil, dar pe margini este una din cele mai murdare zone ale oraşului”, a declarat inginerul Marcel Salahoru,  inițiatorul conceptului Believe in Green.

În afara dealului Colina voluntarii au ecologizat și zona Sfântul Ion, dar și o parte din drumul spre Sălicea.

Oamenii s-au împărţit în echipe, fiecare cu propriul traseu de străbătut, au primit indicaţii pentru a face o colectare selectivă. De asemenea au fost pregătite nişte maşini care au aşteaptat pe cei care doresc să se debaraseze de obiectele electronice şi electocasnice.

Proiectul Believe cuprinde mai multe manifestări sociale de masă, sub egida Fundaţiei Creştine HANNAH, în parteneriat cu Bisericile Evanghelice din Cluj, în cadrul proiectului Clujul Capitală Europeană a Tineretului 2015, care se desfăşoară pe trei acţiuni tematice: Believe in life (Crede în viaţă) – plantarea a 10.000 de copaci; Believe in green (Crede în verde) – curăţarea oraşului, strângere de gunoaie, respectiv Believe in unity (Crede în unitate) – manifestare culturală de masă.

Scopul întregii manifestări Believe este de a genera un cadru care favorizează unitatea şi implicarea activă a cetăţenilor în dezvoltarea oraşului. Se urmăreşte crearea diferitelor contexte care permit tinerilor clujeni să transforme spaţiul oraşului într-unul mai curat, mai unit cu valori sănătoase.

Citește și Cum te ajută voluntariatul în carieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.