Search
Generic filters
Exact matches only

Concept inedit: Dispozitiv care proiectează semne de circulație pe spatele bicicliștilor

Mersul pe bicicletă în timpul nopții ar putea să nu mai reprezinte o problemă de acum înainte, odată cu crearea unui aparat care anticipează din timp acțiunile bicicliștilor și îi avertizează pe restul participanților la trafic despre ele prin intermediul unor imagini.

Este vorba despre dispozitivul „Cyclee”, un aparat care se montează la bicicletă și care este conceput pentru a oferi siguranță bicicliștilor care circulă în timpul nopții. Dispozitivul se află acum doar în stagiul de concept, însă dacă acesta va fi realizat și fizic ar putea revoluționa mersul pe bicicletă în timpul nopții, dar ar putea contribui și la diminuarea numărului de accidente, unele chiar mortale, în care sunt implicați bicicliștii.

Conceptul inovativ al acestui aparat constă în proiectarea unor semne de circulație pe spatele celui care conduce bicicleta, astfel încât cei care circulă în spatele lui să îl poată observa mai bine și să își dea seama mai ușor de intențiile acestuia.

Conceptul aparatului este prezentat pe site-ul Industrial design served. Potrivit prezentării, „Cyclee” este format dintr-un proiector de mici dimensiuni care, prin intermediul unei aplicații și a unor senzori care detectează mișcarea, proiectează diferite semne de circulație pe spatele biciclistului. Aceste semnale de avertizare se modifică în funcție de acțiunile pe care le întreprinde biciclistul în timpul deplasării.

cyclee1

Astfel, atunci când biciclistul este în mișcare pe spatele lui va apărea proiectată o imagine cu o bicicletă, când acesta se oprește aparatul va proiecta un semn de circulație care indică oprirea (semnul STOP), iar când acesta își schimbă direcția pe spatele lui vor apărea mai multe săgeți care vor indica direcția în care va vrea să meargă.

Imaginile proiectate pe spatele biciclistului pot fi controlate și modificate foarte ușor datorită unui cip special care este introdus în aparat și care funcționează cu ajutorul tehnologiei wireless. Acest cip comunică wireless cu o aplicație instalată pe un smartphone. Aplicația permite utilizatorului să modifice în orice moment imaginile proiectate pe spatele său.

cyclee3

Dispozitivul Cyclee poate fi montat pe orice tip de bicicletă, poziția lui modificându-se în funcție de modelul bicicletei și a spațiului unde acesta poate fi atașat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *