logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Croația a șters datoriile bancare ale 60.000 de cetățeni

Un număr de circa 60.000 de cetățeni croați vor primi un cadou neobișnuit, deoarece guvernul a decis să le șteargă datoriile pe care aceștia le au la bănci și pe care nu le mai pot plăti din cauza sărăciei în care trăiesc.

Proiectul numit ”început proaspăt”, își propune să ajute în jur de 317.000 de croați care au conturile blocate din cauza datoriilor. Acest număr este deosebit de apăsător pentru economia națională, ținând cont de faptul că această țară care se află de 6 ani în recesiune numără doar 4,4 milioane de locuitori.

Primul Ministru Milanka Opacic estimează că în jur de 60.000 de oameni vor beneficia de această măsură luată de guvern, ceea ce ce le va da o șansă de a începe de la zero, fără datorii.

Există mai multe criterii pe care cetățenii trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de aceeastă măsură, motiv pentru care nu toți cei 317.000 de datornici vor fi norocoși. Condițiile specifică faptul că datoria nu trebuie să fie mai mică de 35.000 de kuna (5.100 dolari americani), iar venitul să nu fie mai mare de 1250 kuna/lună (138 dolari americani). De asemenea, cei care aplică pentru program nu trebuie să dispună de proprietăți sau de economii.

Programul va costa guvernul în jur de 31 milioane de dolari americani, dar acesta se așteaptă ca beneficiile economice de lungă durată să merite investiția.

Părerile sunt împărțite între economiști, unii susținând ideea guvernului și alții condamnând-o, dar numai timpul va decide dacă această hotărâre a fost una benefică pentru Croația. Oricum ar fi, e una curajoasă.

Citiți și despre aplicație ”Cum se scrie?”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *