logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum s-ar vedea de pe Pământ Sistemul Solar rearanjat?

Cu toții știm acum câteva lucruri despre Universul care ne înconjoară și care ne uimește în fiecare secundă de când am pășit pentru prima oară pe această planetă. De la formarea Pământului și până în zilele noastre, planeta urmează același tipar de existență, respectând legile naturii în interiorul Sistemului Solar și oferindu-ne nouă condiții optime pentru viață.

Dar v-ați gândit vreodată cum s-ar vedea de pe Pământ o rearanjare a Sistemului Solar? Adică în loc de Lună să existe o altă planetă, iar locul Soarelui să fie luat de către o altă stea. Evident, condițiile de viață pentru noi nu ar mai fi la fel de bune. Mai precis, am muri. Dar măcar pentru un scurt timp ne-am fi bucurat de niște priveliști cu totul ieșite din comun.

Agenția spațială Roscosmos a produs câteva videoclipuri fascinante în care ne arată cum ar fi dacă această rearanjare ar fi posibilă. În unele cazuri, cum ar fi înlocuirea Lunii cu planete mici precum Marte, Venus sau Mercur, nu ar oferi o diferență prea mare ochiului, deși viața pe Pământ ar lua o turnură extrem de urâtă.

Dar planetele mai mari, precum Uranus, Saturn sau Neptun, ar oferi niște imagini absolut senzaționale. Cel mai bine însă se pot admira în videoclipurile de mai jos.

Sperăm să vă bucurați de ele la fel de mult pe cât am făcut-o noi.

Citește și despre cum Google permite trimiterea de bani prin Gmail.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *