logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dell vrea să cumpere EMC cu 67 miliarde dolari

Dell, compania americană dezvoltatoare, producătoare și distribuitoare de computere și laptopuri, intenționează să achiziționeze EMC Corporation, o companie care se ocupă cu stocarea datelor, cu suma de 67 miliarde dolari, devenind cea mai mare tranzacție din istoria IT-ului.

Anunțul a fost făcut luni, 12 octombrie 2015, de Michael Dell, fondatorul și CEO-ul Dell Inc. şi directorul general al EMC, Joe Tucci.

EMC Corporation este o companie care se ocupă de stocarea datelor, produsele sale fiind populare în întreaga lume. Pe lângă stocarea datelor, în cloud, compania se ocupă și cu furnizarea de servicii de date, dar și de furnizare de date online. În puls, EMC deține și firma de securitate RSA și compania Vmware, care dezvoltă software de vizualizare.

Dacă tranzacția va fi una de succes, acționarii companie EMC vor primi circa 33,15 dolari pe acţiune în numerar şi un tip de acţiuni evaluate în funcţie de valoarea participaţiei de control deţinută de EMC la VMware, care va rămâne independentă şi tranzacţionată public.

Cumpărarea EMC va ajuta Dell să îşi diversifice operaţiunile dincolo de piaţa PC-urilor și îi va da dimensiunea necesară să atace piaţa de administrare şi stocare a datelor.

Creăm o companie cu o forţă incredibilă. Este vorba de a aduce împreună tehnologii complementare şi să ajutăm clienţii să răspundă provocărilor şi oportunităților create de viitorul digital”, a declarat Michael Dell, președintele şi directorul general al Dell.

Cea mai mare tranzacție din istoria IT

În cadrul acordului, EMC are dreptul ca timp de 60 de zile să poată primi oferte din partea altor cumpărători. În cazul în care va găsi un cumpărător mai bun, EMC va plăti către Dell un comision cu discount, pentru anularea acordului.

Dacă va fi finalizată, tranzacția dintre Dell și EMC va deveni cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, fiind peste oferta de 37 de miliarde de dolari a producătorului de cipuri Avago Technologies pentru Broadcom, achiziție care nu este încă finalizată. În cazul finalizării tranzacției, EMC Corporation nu va preda însă și controlul Vmware, ramura care dezvoltă software de vizualizare.

Achiziționarea EMC va deveni a doua preluare majoră efectuată de CEO-ul Dell în numai doi ani. Michael Dell a cumpărat integral compania Dell în urmă cu doi ani, pentru 25 de miliarde de dolari, pentru a câştiga timp pentru restructurarea acesteia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.