logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Destinațiile preferate ale românilor pentru sărbătorile Pascale

Un studiu efectuat de compania DWF, specializată în servicii SEO şi ORM, a dezvăluit care sunt destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de Paști. Conform analizei, aceștia preferă atât destinațiile de concediu din țară, cât și cele din străinătate, când vine vorba despre locațiile pentru petrecerea sărbătorilor Pascale.

Astfel, potrivit sursei citate, pe lista destinațiilor din străinătate se numără Grecia, Turcia şi Bulgaria, considerate a fi țări cu prețuri accesibile. Aceste țări rămân cele mai căutate destinații de către români pentru perioada sărbătorilor de Paşti.

Şi în 2016, predominante sunt căutările în zona low-cost, fiind înregistrate creşteri de căutări pentru Bulgaria (+22%), Turcia (+50%) şi Grecia (+120%)“, potrivit studiului.

Interes ridicat și pentru destinațiile exotice

În acelaşi timp, se remarcă un interes din ce în ce mai ridicat pentru destinaţiile exotice, chiar dacă acestea presupun costuri mai ridicate.

Mauritius a înregistrat o creştere de 83% în ceea ce priveşte volumul de căutări în ultimele 12 luni, alte creşteri importante au mai fost observate pentru Bangkok (+51,7%), Kuala Lumpur (+24,1%), Miami (+22%) şi Tokyo (+50%). Pentru astfel de vacanţe, bugetul mediu este de 1.800 de euro de persoană”, conform cercetării de piață efectuată de compania DWF.

Regiunile folclorice din țară, pe lista destinațiilor de Paște

În ceea ce privește destinațiile turistice din țara noastră, românii preferă regiunile istorice și folclorice a țării, acolo unde încă se păstrează tradițiile populare.

Un interes crescut a fost remarcat şi pentru regiuni ca Maramureş, Bucovina sau Delta Dunării”, , potrivit analizei DWF

În analiza DWF au fost colectate date de la aproximativ două milioane de vizitatori, dintre aceştia 55% au cerut o ofertă de vacanţă folosind un desktop, în vreme ce aproximativ 37% au plasat cererea folosind un smartphone, iar 8% o tabletă.

În acest an Paștele Ortodox este sărbătorit pe data de 1 Mai, la aproximativ o lună diferență față de Paștele Catolic, care a fost sărbătorit pe data de 27 martie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *