logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Doi români au creat cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Doi tineri români, stabiliți în Marea Britanie, au creat cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume. Hummingbird, pe numele ei, este confecționată din fibră de carbon și cântărește doar 6,5 kilograme. Aceasta poate fi achiziționată, în ediție limitată, de pe site-ul Kickstarter.

Bicicleta pliabilă Hummingbird este realizată de Petre Crăciun şi Ligia Stan. Cei doi tineri au lucrat la proiectarea și realizarea ei timp de un an de zile, iar miercuri, 11 noiembrie 2015, au lansat-o pe platforma americană de crowdfunding Kickstarter.

Ideea realizării bicicletei a apărut în momentul în care, mutat în Marea Britanie pentru a studia designul la Universitatea Bournemouth, Petre Crăciun, unul dintre inventatorii ei, a vrut să își cumpere o bicicletă ușoară de transportat și care să nu ocupe mult spațiu, însă nu a găsit niciuna potrivită pentru nevoile sale. „Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă ușoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aș putea să construiesc eu o bicicletă – așa s-a născut Hummingbird”, povestește acesta.

Cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Pentru realizarea proiectului cei doi au avut nevoie de un an de zile, perioadă în care au gândit totul, de la design la funcționalitate.

De-a lungul unui an am lucrat împreună cu partenerul meu la designul celei mai ușoare biciclete pliabile din lume. Prototipul cântărește 6.5 kg, fiind mai ușoară cu 3 kg decât oricare altă bicicletă pliabilă de pe piață. Cântărește cât două pisici, 4 ananași sau 3 MacBook-uri (…). Bicicleta este din fibră de carbon și are un design unic, pe care l-am și patentat”, a afirmat la rândul său Ligia Stan.

Ceea ce diferențiază bicicleta Hummingbird de restul bicicletelor pliabile este greutatea ei și sistemul foarte ușor de pliere, fără a fi nevoie se înlăturarea lanțului înainte de strângerea bicicletei.

Hummingbird este o bicicletă potrivită pentru cei care au deja o bicicletă pliabilă însă și-au dat seama că nu este foarte ușor de transportat sau pentru cei care s-au gândit să își achiziționeze o bicicletă pliabilă, dar nu au fost prea convinși de eficiența ei. Însă, mai presus de toate, Hummingbird este ideală pentru navetiștii din oraș care își doresc să se bucure de o plimbare relaxantă pe bicicletă”, mai transmit cei doi inventatori români.

Bicicleta a fost deja lansată, pe data de 11 noiembrie 2015, și este disponibilă, în ediție limitată, pe platforma americană de crowdfunding Kickstarter. Hummingbird poate fi achiziționată în două versiuni: cu o singură viteză şi cu cinci viteze şi două tipuri de roți de 16” și 20”, iar cei interesați pot opta între mai multe în nuanțe de culori precum: galben, roșu, negru sau simplu, în fibră de carbon.

După realizarea designului final și după ce bicicleta va trece toate testele de siguranță pentru certificările Europene, aceasta va intra în procesul de producție la scară mai largă. Ea va fi produsă de compania Hummingbird Bike, fondată de cei doi inventatori români împreună cu doi co-fondatori străini, Piero Frescobaldi și Robert Cambell.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *