Search
Generic filters
Exact matches only

Două scurtmetraje românești, în selecția oficială la Cannes 2016

Două scurtmetraje românești au intrat în selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2016. Este vorba despre scurtmetrajul „4:15 p.m. sfârșitul lumii”, regizat de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga și despre filmul „Toate fluviile curg în mare”, regizat de Alexandru Badea.

Juriul secţiunilor de scurtmetraje şi Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes a anunţat lista filmelor ce vor intra în competiţie. În competiţia oficială pentru scurtmetraj a fost selecţionat „4:15 p.m. sfârşitul lumii”, regizat de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, în timp ce în secţiunea Cinéfondation a fost ales filmul „Toate fluviile curg în mare” (UNATC „I.L. Caragiale”), regizat de Alexandru Badea, conform Mediafax.

Selecţia Cinéfondation include 15 filme de scurt şi mediumetraj produse în cadrul şcolilor de film din lumea întreagă. Trei dintre filmele din secţiunea Cinéfondation vor fi premiate la sfârşitul festivalului.

Trofeul „Palme d’or” pentru scurtmetraj, la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, va fi înmânat de preşedintele juriului de la secţiunile de scurtmetraj, regizoarea japoneză multipremiată la Cannes, Naomi Kawase, la ceremonia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Gala de decernare a premiilor se va desfăşura pe 22 mai.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, pe Croazetă. Conferinţa de presă în care se vor anunţa filmele ce intră în competiţia oficială pentru trofeul Palme d’or, la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului, se va desfăşura joi, 14 aprilie.

În 2015, premiul Palme d’Or al Festivalului de la Cannes a fost câştigat de pelicula „Dheepan”, a regizorului.

În ceea ce privește prezența filmelor românești la ediția de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes, pelicula „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a primit premiul „Un Certain Talent” în cadrul secţiunii Un Certain Regard, iar lungmetrajul românesc „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, s-a numărat printre filmele preferate de critici. De asemenea, filmul maghiar „Fiul lui Saul” (Son of Saul), în care joacă actorul român Levente Molnár, a fost distins cu „Marele Premiu al Juriului” la ediția din 2015 a Festivalului de la Cannes.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *