Search
Generic filters
Exact matches only

Expoziție paleontologică și geologică, unică în țară, la Dino Parc Râșnov

O expoziție paleontologică și geologică, unică în România, poate fi vizitată până pe 10 iunie, în Dino Parc din Râșnov, județul Brașov. Este vorba despre expoziția intitulată „Misterele genezei Carpaților – O istorie de sute de milioane de ani”, în cadrul căreia pot fi admirate roci și fosile foarte vechi.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira combinații de minerale în rocă magmatică, cele mai mari cristale de tremolit din România, fragmente de aragonit din cel mai mare zăcământ din Europa și „Opalul Doboș”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

Ne bucură faptul că putem veni în permanență cu lucruri noi pentru vizitatorii noștri. Expoziția de fosile și roci pe care o găzduim are multe elemente unicat, care suntem convinși că vor stârni interesul cunoscătorilor și al curioșilor deopotrivă. Expoziția poate fi vizitată gratuit de către oricine intră în parcul nostru”, precizează în comunicatul de presă Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Cei prezenți vor putea să observe și să analizeze fosile ale animalelor preistorice care au fost găsite pe teritoriul țării noastre: bizonul de stepă, ursul de peșteră, mamutul lânos, rinocerul lânos sau calul preistoric.

Parc tematic dedicat dinozaurilor

Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, și cel mai nou din Europa, a fost inaugurat anul trecut în luna iunie. Se întinde pe o suprafață de pădure de 1,4 ha, găzduiește 46 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime și 20 de metri înălțime, și cel mai mic de doar 30 de centimetri.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00.

În afara de Dino Parc Râşnov, în țara noastră mai există un alt spațiu dedicat acestor animale preistorice. Este vorba despre Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, județul Hunedoara. Parcul adăpostește Valea Dinozaurilor, una dintre principalele atracții turistice din această zonă a țării. În acest loc trăiau celebrii dinozauri pitici acum 70 de milioane de ani.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *