logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Facebook anunță schimbări majore la poza de profil

Facebook a anunțat zilele trecute că testează o nouă funcție pe platforma social media, numită „profile videos”. Noua funcție ar putea înlocui imaginile statice de la poza de profil, pentru a face ca profilul să devină mai interactiv.

Cea mai importantă platformă de social media în acest moment plănuiește o schimbare majoră pe Timeline-ul utilizatorilor, sub forma videourilor de profil. Noua funcție se află în teste și, pentru moment, va fi disponibilă utilizatorilor de Iphone din California și Marea Britanie, urmând ca după ce aplicația iese din teste, să fie introdusă peste tot.

Video-ul de profil va avea 7 secunde

Noua funcție va permite utilizatorilor să înregistreze un video de 7 secunde pentru a înlocui imaginea de profil statică. Această funcție nu va permite, se pare, utilizarea de imagini animate în format gif, însă video-ul de profil va fi foarte asemănător gif-urilor. Videoul va fi repetat, nelimitat, atunci când cineva vizionează pagina de profil a utilizatorului respectiv, însă va rămâne static în comentarii și activitatea utilizatorului. Utilizatorii vor putea folosi și audio în videoul de profil, însă acesta va putea fi ascultat doar în momentul în care videoul este pe tot ecranul.

mashable

Cum funcționează videoul de profil

Odată ce noua funcție va fi disponibilă pentru profilul tău, vei primi o notificare și un tutorial de utilizare. Ca să pui un video de profil va trebui să selectezi butonul „Take a New Profile Video” sau să uploadezi un video deja făcut, în secțiunea cu avatarul. Pentru a filma direct un clip pentru videoul de profil vei avea nevoie de telefon. Trebuie să știi că videoul de profil nu poate avea mai mult de 7 secunde lungime, însă poate avea mai puțin. Dacă folosești un clip mai lung, va trebui să selectezi cele 7 secunde pe care le vrei în video-ul de profil. Următorul pas va fi să selectezi un instantaneu din clipul tău. Acest cadru static va fi văzut de prietenii tăi în activitatea ta pe Facebook. După ce ai salvat totul, prietenii tăi for primi o notificare cum că ți-ai schimbat videoul de profil.

Imaginea provizorie de profil, un alt update Facebook

Un alt update anunțat de facebook este posibilitatea de a implementa o poză de profil provizorie, care se schimbă înapoi în poza ta anterioară de profil după un anumit interval setat. De exemplu, dacă vrei să susții echipa preferată de fotbal într-un meci, poți seta să îți apară ca imagine de profil, o poză cu sigla echipei, iar după un anumit timp pe care îl stabilești, avatarul profilului tău va reveni la poza anterioară.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *