Începând din data de 30 iunie 2015, Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, are un nou logo. Aceasta este prima oară când compania americană îți schimbă imaginea din anul 2005, când a fost înființată.
Cu toate că Facebook devine din ce în ce mai performant, adăugând noi feature-uri aproape săptămânal, logo-ul celei mai mari rețele de socializare a fost tot timpul simplu.
Pe simplitate s-a optat și în crearea noului logo. De fapt, acesta este atât de asemănător cu cel vechi încât diferența nu se poate observa decât la numele complet al rețelei de socializare.
Noul logo a fost creat de către Eric Olson de la Process Type Foundry în colaborare cu echipa de design a Facebook-ului. În următoarea perioadă, acesta va înlocui vechiul logo atât pe site, cât și în aplicațiile mobile.
Directorul de creație din cadrul Facebook, Josh Higgins, a declarat, pentru Brand New, că s-a dorit o „modernizare a logo-ului, pentru ca acesta să pară mai prietenos şi accesibil”. „Am lucrat împreuna cu Eric Olsen, aceeași persoana cu care am colaborat și la design-ul logo-ului inițial”, a mai declarat Josh Higgins.
Acesta a mai afirmat că „au fost explorate multe variante, însa până la urma a fost aleasă varianta veche cu ușoare modificări” deoarece nu s-a dorit o redesenare completă a logo-ului.
Modificări vizibile la literele „a” și „b”
Logo vechi (sus) vs. Logo nou (jos)
Diferențele nu sunt sesizabile la prima vedere. Cuvântul „Facebook” va fi scris în continuare cu alb pe fundal albastru, fiind modificate complet doar literele „a” și „b”. De asemenea, noul logo folosește un font mai subțire şi cu mult spațiu între litere. Acest font este mult mai potrivit pentru rezoluția dispozitivelor mobile.
Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, are 1,44 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.
O prezentare privind evoluția Facebook, susținută de Robert Bednarski, Head of CEE al Facebook, arată faptul că, în prezent, utilizatorii rețelei de socializare vor să fie conectați la aceasta în permanență și că aceștia își verifică News Feed-ul de cel puțin 14 ori pe zi, urmărind în special fotografiile și clipurile video în detrimentul textului scris.