logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Filme cu actori români, nominalizate la Premiile César

Filmele „Son of Saul” și „Youth” au fost nominalizate la Premiile Cesar din acest an, la categoria „Cel mai bun film străin”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială César Academie, miercuri după-masa.

În distribuția fiecăruia dintre acestea se află câte un actor român. Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, face parte din distribuția filmului „Son of Saul”, iar Mădălina Ghenea joacă un rol în pelicula „Youth”.

„Son of Saul” – nominalizări și premii

Pelicula regizată de László Nemes și care îl are în distribuție pe actorul clujean Levente Molnár, a fost nominalizată și la premiile Oscar din acest an. Și aici, categoria la care a fost inclus este „Cel mai bun film străin”. Lungmetrajul a adunat deja câteva premii în palmares, printre care Globul de Aur pentru „Cel mai bun film străin” și marele premiu în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2015.

Filmul este o coproducție Ungaria – Franța și spune povestea unui prizonier evreu în lagărele de concentrare de la Auschwitz. Acesta este obligat de către naziști să lucreze în camerele de gazare. Levente Molnár interpretează rolul celui mai bun prieten al protagonistului, aflat și el în lagărele de concentrare.

„Youth” – nominalizări și premii

Lungmetrajul regizat de Paolo Sorrentino a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Acesta a fost desemnat drept „Cel mai bun film european” de către Asociația Europeană de Film. Totodată, pelicula este nominalizată la premiile Oscar pentru categoriile „Cea mai bună muzică” și „Cel mai bun cântec original”.

Acțiunea filmului se învârte în jurul prieteniei a doi octogenari care contemplează asupra vieții în timp ce petrec o vacanță într-un hotel de lux de la poalele Alpilor elvețieni. Actrița și modelul român Mădălina Ghenea joacă rolul lui Miss Universe.

Premiile César

Alături de „Son of Saul” și „Youth”, la această categorie mai sunt nominalizate și „Birdman” în regia lui Alejandro González Iñárritu, „Je Suis Mort Mais J’ai Des Amis” în regia lui Guillaume Malandrin și Stéphane Malandrin, „Mia Madre” în regia lui Nanni Moretti, „Taxi Téhéran” în regia lui Jafar Panahi și „Le Tout Nouveau Testament” în regia lui Jaco Van Dormael.

Premiile César sunt oferite de César Academie și se vor desfășura, în acest an, în 26 februarie. În cadrul ceremoniei de premiere, actorului american Michael Douglas îi va fi acordat un premiu onorific pentru întreaga carieră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.