logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Filme de Bartas şi Greenway, prezentate la Festivalul Internațional de Film Experimental București

Un film semnat de regizorul lituanian Sharunas Bartas şi un lungmetraj al regizorului britanic Peter Greenway vor fi proiectate, în premieră în România, la Festivalul Internațional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), ce va avea loc în perioada 14 – 20 martie 2016.

Cea de-a şasea ediţie a festivalului se va desfăşura la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu şi Universitatea Naţională de Muzică, dar şi în spaţii neconvenţionale din Bucureşti.

„Peace to Us in Our Dreams”, cel mai nou lungmetraj al regizorului lituanian Sharunas Bartas, prezentat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes 2015, va fi proiectat în premieră în România, la BIEFF, pe 16 martie, de la ora 19.30, la Cinema Elvira Popescu, conform News.ro.

Acţiunea peliculei gravitează în jurul unui intelectual, citadin prin excelență (rol jucat de Bartas însuşi), care porneşte într-o scurtă escapadă estivală la casa lui de la ţară, însoţit de fiica lui (jucată de Ina Marija Martaite, fiica lui Bartas în viaţa reală) şi de partenera lui, o violonistă (interpretată de violonista Lora Kmielliauskaite).

https://www.youtube.com/watch?v=-FCR7IN3x1I

Încă o premieră va avea loc în cadrul galei de închidere a BIEFF – „Einsenstein in Guanajuato”, cel mai recent lungmetraj al lui Peter Greenaway, film participant în competiția pentru Ursul de Aur, la Berlinala 2015, şi proiectat în Capitală pe 20 martie, de la ora 20.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Filmul este dedicat unor momente din viaţa cineastului sovietic Serghei Eisenstein, considerat cel mai important regizor de film mut al Rusiei. Lungmetrajul analizează, fără menajamente, orientarea sexuală a acestuia.

Selecționeri festivalurilor de film de la Berlin, Veneţia şi Clermont-Ferrand, membri ai juriului BIEFF, se vor întâlni cu publicul şi cu tinerii cineaşti în cadrul seminarului „The Lifespan of Cinematic Experimentation – Festival Strategies and Beyond”, pe 19 martie, de la ora 15.30, la Institutul Francez din Bucureşti, potrivit News.ro.

La seminar vor participa Paolo Bertolin – membru al comitetului de selecţie, Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Ulrich Ziemons – coordonator de program, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin – Forum Expanded, Ludovic Chavarot – membru al comitetului de selecţie, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand – Competiţia LABO, Roee Rosen – artist vizual şi regizor, câştigătorul Marelui Premiu BIEFF în 2011 şi 2014, Xandra Popescu – artist şi curator al spaţiului de proiecte Atelier 35.

Participarea la seminar este liberă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.