logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost creată aplicația care identifică subiectul oricărei imagini

Imaginile de pe internet care nu au nici o explicaţie foto nu trebuie să mai reprezinte o bătaie de cap pentru cei care le descoperă, odată cu crearea unei aplicaţii care poate identifica subiectul oricărei imagini.

Compania de software Wolfram Alpha a dezvoltat o aplicație inteligentă care încearcă să identifice subiectul oricărei fotografii uploadate și, în timpul acestui proces, acumulează cunoștinte noi, devenind din ce în ce mai performantă, conform Hotnews.ro.

Aplicația, numită „The Wolfram Language Image Identification Project” este foarte simplu de folosit. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să uploadeze o imagine, cu ajutorul telefonului mobil sau cu ajutorul programului de identificare de pe site-ul aplicației, iar aceasta, cu ajutorul unor programe de recunoaștere vizuală, va încerca să identifice imaginea.

„Aplicația nu reușește în toate cazurile de interogare să identifice corect fiecare subiect al imaginii, însă are o rată de succes destul de impresionantă”, spune Stephen Wolfram, fondatorul companiei Wolfram Alpha.

Ceea ce face ca această aplicație să fie și mai fascinantă este faptul că a fost proiectată pentru a învăța din greșeli, așa încât, chiar și atunci când eșuează în a da răspunsul corect, o face într-o manieră asemănătoare cu felul în care greșesc oamenii.

Wolfram afirmă că proiectul poate fi folosit și pentru identificarea și clasificarea colecțiilor de fotografii, fiind astfel util pentru recunoașterea vizuală în cadrul multor servicii online, precum conturile Google+.

Pe site au fost testate zeci de milioane de fotografii cu scopul de a provoca aplicația să recunoască mamifere costumate amuzant, precum pisici în costume spațiale sau leneși cu pălării aniversare, dar și personaje fictive, precum Chewbacca.

În prezent, aplicația reușește să identifice în mod corect aproximativ 10.000 de obiecte, alăturându-se astfel performanțelor unor softuri de identificare rapidă deja cunoscute, precum Goggles Google și Amazon Firefly.

Citește și despre Ce este și cum funcționează brățara Pavlok

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.