logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost inventat prezervativul care depistează infecțiile cu transmitere sexuală

Infecțiile cu transmitere sexuală ar putea fi mai ușor de depistat și de controlat odată cu inventarea unui prezervativ care își schimbă culoarea în contact cu anumite bacterii ce le provoacă.

Prezervativul care detectează infecțiile cu transmitere sexuală a fost inventat de trei elevi de la Academia preuniversitară Isaac Newton din Marea Britanie.

Tinerii inventatori — Daanyaal Ali, Chirag Shah și Muaz Nawaz, doi de 14 ani și unul cu un an mai mic — au fost recompensați pentru ideea lor cu premiul TeenTech pentru cea mai bună inovație în domeniul medical, constând în 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.400 de euro) și o vizită la Palatul Buckingham.

Autorii invenției au aplicat pe latexul din care este fabricat prezervativul un strat de molecule care strălucesc atunci când intră în contact cu bacterii ce provoacă o serie de infecții cu transmitere sexuală, inducând și o ușoară schimbare de culoare. În funcție de infecția detectată, prezervativul ar urma să devină verde pentru boala chlamydia, galben pentru herpes, violet pentru Papilloma Virus (HPV) și albastru pentru sifilis.

Utilizarea acestui prezervativ inteligent ar putea fi un pic jenantă pentru cupluri, dar cei trei adolescenți, care își dedică descoperirea „tinerei generații”, cred că avantajul reducerii riscului de infectare va prima.

Ei au dat dovadă de ingeniozitate și în ceea ce privește numele gadgetului lor, S.T. EYE, un joc de cuvinte cu trimitere la STI (infecții cu transmitere sexuală, în engleză).

Invenția se află deocamdată în stadiul de concept al cărui design final nu a fost realizat, însă este cunoscut faptul că ideile recompensate la concursul TeenTech sfârșesc adesea prin a fi brevetate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.