logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost stabilit un nou record mondial pentru cel mai lung zbor cu balonul

Troy Bradley și Leonid Tiukhtyaev au depășit două recorduri mondiale în ceea ce privește zborul cu balonul după ce au călătorit în jur de 7000 de mile (11275 de kilometri) peste Oceanul Pacific.

Zborul celor doi temerari a durat aproape o săptămână întreagă, iar în cele din urmă aceștia au aterizat pe apă, la 3 kilometri în largul coastei mexicane Baja, după ce decolarea a avut loc în Japonia.

Doar 5 zile le-a luat celor doi pentru a depăși recordul mondial de 137 de ore de zbor cu balonul stabilit în 1978 de către echipajul Double Eagle, compus din Ben Abruzzo, MAxie Anderson și Larry Newman, care au zburat peste Atlantic. De asemenea, un al doilea record depășit a fost distanța de 5209 mile (8333 kilometri) parcurse în zbor de către Double Eagle în 1981, când au traversat Pacificul.

Zborul celor doi a fost monitorizat de autorități și a putut fi urmărit și în Social Media de către cei interesați.

Embedded image permalink

Primarul din Albuquerque, orașul natal al lui Troy Bradley, a urmărit atent evoluția acestui zbor și a susținut efortul celor doi prin postări regulate în rețelele de socializare Facebook și Twitter.

Aterizarea pe apă a celor doi nu va influența în vreun fel recordul pe care l-au stabilit prin acest zbor, ținând cont de faptul că ultimele două recorduri în zborul cu balonul s-au încheiat tot prin aterizarea pe apă.

Citește și despre aplicația ”Cum se scrie?”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *