logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google anunță lansarea aplicației „Google Duo”

duo-PR-launch-screens

Compania Google a lansat miercuri, 17 august, o aplicație pentru mesagerie video pentru telefoanele smart. Aplicația, numită Google Duo, este menită să concureze cu FaceTime, o aplicație de video messaging oferită de Apple, dar și cu Skype sau Messenger. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al celor de la Google.

Serviciul nu este atât de diferit față de celelalte versiuni concurente de mesagerie video, însă cei de la Google susțin că o noutate ar fi aceea că utilizatorul poate decide dacă răspunde sau nu atunci când este apelat. Funcția respectivă este denumită „cioc, cioc” similar unei sonerii de locuință. Această funcție permite utilizatorului să vizualizeze live persoana care îl apelează, înainte de a răspunde. În acest fel, utilizatorul poate să își dea seama de intențiile apelantului și poate hotărî dacă preia sau nu apelul.

Aplicația, care a fost anunțată încă din luna mai, funcționează gratuit pe telefoanele mobile care au instalate sistemul de operare Android sau iOS al Apple.

Google susține că toate convorbirile sunt criptate, iar rezoluția video a conversației se modifică în funcție de viteza conexiunii la internet.

La fel ca și serviciul FaceTime de pe sistemul iOS, Duo cere utilizatorului doar numărul telefonului mobil pentru a putea funcționa. Totodată, însă, este nevoie de o conexiune mobile la internet, indifferent că vorbim de un semnal Wi-Fi sau de date mobile de pe telefon.

Google a oferit posibilitatea conversațiilor video încă din 2013 prin serviciul Hangouts. Duo este prima din cele două aplicații mobile pe care cei de la Google au anunțat că le vor lansa în acest an, notează BBC News.

Google Duo este disponibilă începând de miercuri, 17 august, însă compania a anunțat că aceasta va devein disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume pe parcursul următoarelor zile. În România, serviciul nu este încă disponibil, însă dezvoltatorii au menționat că aplicația va fi disponibilă în curând și permit înscrierea în avans a utilizatorilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *