Search
Generic filters
Exact matches only

Google continuă seria de achiziții. Nest Labs cumpărat pentru 3,2 miliarde de dolari.

De-a lungul timpului, Google a cumpărat, începând din anul 2001 și până în zilele noastre, aproape 150 de companii care activau în varii domenii, câteva exemple fiind YouTube sau Picasa.

Gigantul american Google continuă să se extindă, iar atenția și-a îndreptat-o mai nou către domeniul  senzorilor și automatizărilor pentru locuință, precum termostate și detectoare de fum conectate la Wifi.

Achiziția firmei americane Nest Labs care s-a realizat pentru suma de 3,2 miliarde de dolari fiind a doua mare tranzacție din ultimii doi după cea care a implicat cumpărarea companiei de telefonie mobilă Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari.

Conform Mediafax, Nest Labs, este un exponent al viitoarelor tehnologii disponibile într-o posibilă „casă inteligentă”, unde obiectele de uz casnic vor avea senzori, cipuri și vor fi conectate în permanență la internet wireless.

Există posibilitate ca Google să intenționeze să optimizeze sistemul de operare Android pentru a comunica și a putea transmite comenzi către aparatura electrocasnică sau diferite alte electronice ceea ce îi va oferi un puternic avantaj competitiv.

Conceptul de „Internet of Things” a fost una dintre temele importante ale Consumer Electronics Show 2014, care s-a desfășurat între 7 și 10 ianurie. Nu numai Google gândește în perspectivă, deoarece și alte companii mari investesc în tehnologii noi precum Cisco Systems, General Motors sau Intel, care să poată fi folosite în această direcție.

O dată cu această achiziție, Google și-a asigurat serviciile fostului specialist de la Apple, Tony Fadell, coofondator și director general al Nest Labs, care nu va avea alt superior decât pe cel aflat în poziția de CEO la Google. Tony Fadell a fost un apropiat al lui Steve Jobs și a contribuit la creerea Ipod-ului.

Nest Labs a luat ființă în anul 2010 luând naștere ca urmare a eforturilor depuse de Tony Fadell și un alt fost inginer de la Apple numit  Matt Rogers. Până acum au lansat două produse, primul dintre ele fiind un termostat în formă de puc de hochei care se autoprogramează în funcţie de preferinţele utilizatorului în ceea ce priveşte temperatura ambientală a locuinței. Scopul acestui dispozitiv este de a reduce consumul de energie al locuinței, iar în cazul în care nu este nimeni acasă încălzirea locuinței va fi la un nivel minim. Cel de-al doilea produs este un detector intelligent de fum și de monoxid de carbon.

Produsele Nest sunt comercializate în magazinele online și retail ale Apple, iar compania a anunțat că va continua să ofere produse compatibile cu tehnologia Apple însă rămâne de văzut dacă aceștia din urmă vor mai dori să colaboreze cu Nest Labs după achiziționarea acesteia de către Google.

Din câte se pare tehnologia își va urma cursul și poate că într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat nu vom mai avea nevoie de telecomenzi sau de chei deoarece vom putea controla electronicele cu ajutorul telefonului de oriunde și poate vom putea închide și deschide ușa locuinței tot cu ajutorul acestuia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *