logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google Life Sciences dezvoltă monitoare de glucoză sub formă de bandaje

Divizia de Științe ale Vieții a Google, acum parte a conglomeratului Alphabet, a făcut un parteneriat cu Dexcom în vederea dezvoltării unor sisteme de monitorizare a glucozei din sânge (pentru diabetici). Sistemele de monitorizare vor avea dimensiunea unui bandaj (plasture).

Printre proiectele care se derulează în prezent în cadrul Diviziei de Științe ale Vieții a Google se numără și unul pentru diabetici care vizează sistemele de monitorizare a nivelului de glucoză. Produsul aflat în dezvoltare, va fi creat în parteneriat cu firma Dexcom, specializată în producerea a astfel de sisteme de monitorizare a nivelului glucozei din sânge. Aceasta din urmă va produce sistemul în sine de monitorizare în timp ce divizia de la Google se va ocupa de miniaturizarea produsului, astfel încât la final acesta să aibă dimensiunea unui plasture.

Se pare că produsul va avea un senzor de monitorizare conectat la cloud și va monitoriza nivelul de glucoză din sânge al persoanei care îl poartă.

Se vrea un produs ieftin și bun

Monitoriul de glucoză va fi gândit pentru a fi de unică folosință, mic și având costuri reduse, însă suficient de puternic încât să ofere informații în timp real despre starea glucozei bolnavului. Dexcom plănuiește să dezvolte astfel de senzori de monitorizare pentru a diminua folosirea actualelor monitoare, care necesită ca pacientul să își împungă degetul la fiecare testare. Totodată, șeful Diviziei de Științe ale Vieții de la Google, Andrew Conrad, spune că vor ca acest senzor să poată fi utilizat atât de bolnavii de diabet de tip 1, cât și de tip 2 și că „suntem dedicați să dezvoltăm tehnologii noi care să ajute să mute domeniul sănătății dintr-o stare reactivă către una proactivă”.

Datele adunate prin monitorizare vor fi folosite pentru a îmbunătăți sistemul

Un alt beneficiu al acestui micro senzor în dezvoltare ar fi faptul că, prin faptul că va putea fi conectat la cloud, va permite acumularea de date despre starea pacientului și că aceste informații vor fi folosite în îmbunătățirea produsului și reducerea costurilor acestuia. Practic, reprezentanți ai Dexcom au declarat că scopul inițial al produsului va fi oferire de informații pentru bolnavi în a putea îmbunătății modul în care își controlează diabetul.

Lentilele de contact Google care monitorizează glucoza există deja

Parteneriatul dintre Divizia de Științe ale Vieții de la Google și Dexcom a avut primele rezultate fezabile, în lansarea unor lentile de contact care permit monitorizarea nivelului de glucoză din sânge. Lentilele de contact au fost dezvoltate și în parteneriat cu compania farmaceutică Novartis.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *