Search
Generic filters
Exact matches only

Google face de acum parte din noul conglomerat Alphabet

Google Inc. formează, de la începutul acestei săptămâni, un nou conglomerat numit Alphabet Inc., care urmează să încorporeze unitățile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii.

Co-fondatorul şi directorul general al Google, Larry Page, a anunțat luni, 10 august 2015, într-o postare pe blogul oficial al companiei, că Alphabet este o „colecție de companii”, în care Google este cea mai mare dintre ele.

google alfabet

Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se află destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, în schimb, parte din Alphabet”, a scris el. „În esență, credem că acest lucru ne oferă mai mult spaţiu de management, să putem să facem în mod independent lucruri care nu au prea multă legătură între ele”, a adăugat Page.

Google Inc. (n.r. Incorporated) va fi înlocuită de către Alphabet Inc. ca societate cotată la bursă. Toate acțiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acțiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deținută integral.

Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, fiecare filială va avea propriul director executiv, iar CEO-ul noului conglomerat a devenit Larry Page.

google alfabet 1

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul Chrome şi sistemele de operare Chrome şi Android. Pe de altă parte din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătății Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Google are un nou CEO

Odată cu înființarea companiei Alphabet Inc, Google – acum parte a conglomeratului – are un nou CEO. Numele lui este Sundar Pichai, un tânăr aflat în plină ascensiune şi protejatul lui Larry Page, co-fondatorul și fostul CEO al Google.

Înainte de a fi numit CEO, Sundar Pichai era, începând din luna octombrie 2014, vicepreședinte pentru produse, fiind răspunzător de sistemul de operare pentru telefoane mobile Android şi browserul de Internet Chrome. „Sunt foarte norocos să pot conta pe o persoană atât de talentată ca el, care să conducă noul Google”, a scris Page pe blogul oficial al Google. „Acest lucru îmi va permite să-mi eliberez din timp”, a adăugat el.

Sundar Pichai este licențiat al Institutului indian de Tehnologie Kharagpur şi totodată titularul unor masterate în științe la Universitatea Stanford şi managementul afacerilor la Wharton School de la Universitatea Pennsylvania.

Înainte să vină la Google, Sundar Pichai a lucrat la specialistul în semiconductori Applied Materials şi la cabinetul de consultanță McKinsey.

Bloomberg Business Week îl prezenta pe Sundar Pichai, în iunie 2014, ca pe „cel mai puternic om în domeniul mobil”. De asemenea, el era prezentat de către Larry Page ca având „o mare expertiză tehnică, o viziune bună în ceea ce privește produsele şi un fler antreprenorial formidabil. Este o combinație rară şi ceea ce face din el un mare lider”.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *