logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google vrea să construiască un cablu subacvatic între America și Asia

Google și-a anunțat de curând planurile de a construi un cablu subacvatic care să lege America de Asia prin Oceanul Pacific și care să ofere internet de calitate superioară țărilor asiatice. Cablul se numește FASTER și reprezintă un proiect pus la cale de Google împreună cu cinci companii de telecom asiatice, scrie mashable.com.

Companiile asiatice care vor lua parte la acest proiect sunt NEC, KDDI, China Telecom Global, SingTel, China Mobile International și Global Transit, adică cei mai importanți și mai mari furnizori de servicii telecom din Asia. După finalizarea proiectului, cablul FASTER va avea capacitatea de a transmite internet cu o viteză de până la 60 de terabiți pe secundă.

Urs Holzle, responsabil cu infrastructura tehnică de la Google a scris pe pagina sa de Google+ faptul că ”Uneori cele mai rapide rute trebuie să treacă prin ocean. De aceea noi investim în FASTER, un nou cablu subacvatic care va lega orașele importante de pe Coasta de Vest americană cu două locații de pe coasta Japoneză. FASTER va oferi internet mai rapid și mai de încredere pentru utilizatorii noștri din Asia.”, citează mashable.com.

Proiectul este estimat că se va încheia undeva la mijlocul anului 2016, iar Google va scoate din buzunar circa 300 de milioane de dolari pentru realizarea acestuia. Orașele care vor fi legate între ele sunt Seattle, Portland, Los Angeles și San Francisco din America și Shima și Chikura din partea de sud-est a Japoniei.

Acest efort din partea Google se datorează în principal faptului că numărul utilizatorilor de internet din Asia este cel mai mare din toată lumea. Conform unui studiu din Februarie 2014, doar în China există un număr de 354,6 milioane de utilizatori de internet, spre deosebire de cei 194,7 milioane din Statele Unite ale Americii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *